Minkštas meduolinis pyragas

Maždaug 12 porcijų

1 val. 20 min.

Įvertinimas (81 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Žalių bruknių kompotas
50 g bruknių
30 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Meduolinis pagrindas
100 g sviesto (kambario temperatūros)
190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
150 ml grietinės
180 g miltų
9 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto imbiero
1 g kvapiųjų pipirų
5 g sodos

Glajus
150 g maskarponės
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 citrinos (ekologiškos) žievelė
5–10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių

Galimi pagardai
Grietinėlė
Bruknės

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Bruknes sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir atidėkite į šalį.

2. Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius ir sodą ir įmaišykite į mišinį. Įmaišykite bruknes.

4. Mišinį supilkite į maždaug 23 cm skersmens apvalų kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių. Palikite atvėsti.

5. Meduolinis pyragas gardus ir be glajaus. Bet jį paruošti paprasta. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada glajų tolygiai paskirstykite ant pyrago (galite naudoti ir konditerinį švirkštą). Papuoškite pyragą bruknėmis. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Blynų tortas su bananų įdaru

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Kreminis citrinų pyragas

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!