Minkštas meduolinis pyragas

Minkštas meduolinis pyragas

Maždaug 12 porcijų 1 val. 20 min.
Minkštas meduolinis pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Žalių bruknių kompotas

    • 50 g bruknių
    • 30 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

    Meduolinis pagrindas

    • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 2 kiaušiniai
    • 150 ml grietinės
    • 180 g miltų
    • 9 g malto cinamono
    • 3 g maltų gvazdikėlių
    • 3 g malto imbiero
    • 1 g kvapiųjų pipirų
    • 5 g sodos

    Glajus

    • 150 g maskarponės
    • 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1 citrinos (ekologiškos) žievelė
    • 5–10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių

    Galimi pagardai

    • Grietinėlė
    • Bruknės

    1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Bruknes sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir atidėkite į šalį.

    2. Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę.

    3. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius ir sodą ir įmaišykite į mišinį. Įmaišykite bruknes.

    4. Mišinį supilkite į maždaug 23 cm skersmens apvalų kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių. Palikite atvėsti.

    5. Meduolinis pyragas gardus ir be glajaus. Bet jį paruošti paprasta. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada glajų tolygiai paskirstykite ant pyrago (galite naudoti ir konditerinį švirkštą). Papuoškite pyragą bruknėmis. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;