Sudedamosios dalys
Žalių bruknių kompotas
50 g bruknių
30 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
Meduolinis pagrindas
100 g sviesto (kambario temperatūros)
190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
150 ml grietinės
180 g miltų
9 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto imbiero
1 g kvapiųjų pipirų
5 g sodos
Glajus
150 g maskarponės
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 citrinos (ekologiškos) žievelė
5–10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių
Galimi pagardai
Grietinėlė
Bruknės
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Bruknes sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir atidėkite į šalį.
2. Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius ir sodą ir įmaišykite į mišinį. Įmaišykite bruknes.
4. Mišinį supilkite į maždaug 23 cm skersmens apvalų kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių. Palikite atvėsti.
5. Meduolinis pyragas gardus ir be glajaus. Bet jį paruošti paprasta. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada glajų tolygiai paskirstykite ant pyrago (galite naudoti ir konditerinį švirkštą). Papuoškite pyragą bruknėmis. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!