Sudedamosios dalys
Žalių bruknių kompotas
50 g bruknių
30 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
Meduolinis pagrindas
100 g sviesto (kambario temperatūros)
190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
150 ml grietinės
180 g miltų
9 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto imbiero
1 g kvapiųjų pipirų
5 g sodos
Glajus
150 g maskarponės
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 citrinos (ekologiškos) žievelė
5–10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių
Galimi pagardai
Grietinėlė
Bruknės
Paruošimo instrukcijos
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Bruknes sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir atidėkite į šalį.
2. Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius ir sodą ir įmaišykite į mišinį. Įmaišykite bruknes.
4. Mišinį supilkite į maždaug 23 cm skersmens apvalų kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių. Palikite atvėsti.
5. Meduolinis pyragas gardus ir be glajaus. Bet jį paruošti paprasta. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada glajų tolygiai paskirstykite ant pyrago (galite naudoti ir konditerinį švirkštą). Papuoškite pyragą bruknėmis. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?


Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai
Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.


Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.