Minkštas meduolinis pyragas

Maždaug 12 porcijų

1 val. 20 min.

Įvertinimas (27 vnt)

Sudedamosios dalys

Žalių bruknių kompotas
50 g bruknių
30 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Meduolinis pagrindas
100 g sviesto (kambario temperatūros)
190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
150 ml grietinės
180 g miltų
9 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto imbiero
1 g kvapiųjų pipirų
5 g sodos

Glajus
150 g maskarponės
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 citrinos (ekologiškos) žievelė
5–10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių

Galimi pagardai
Grietinėlė
Bruknės

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Bruknes sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir atidėkite į šalį.

2. Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įmaišykite grietinėlę.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius ir sodą ir įmaišykite į mišinį. Įmaišykite bruknes.

4. Mišinį supilkite į maždaug 23 cm skersmens apvalų kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių. Palikite atvėsti.

5. Meduolinis pyragas gardus ir be glajaus. Bet jį paruošti paprasta. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada glajų tolygiai paskirstykite ant pyrago (galite naudoti ir konditerinį švirkštą). Papuoškite pyragą bruknėmis. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.