Sudedamosios dalys
200 g sviesto ar margarino
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g vanilinio cukraus
275 g sijotų miltų
Migdolų ir karamelės glajus
30 g migdolų ar sezamų sėklų
50 g sviesto ar margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g sijotų miltų
30 ml plakamosios grietinėlės
Gaminimo eiga
Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Iš tešlos suformuokite 30 vienodo dydžio rutuliukų ir sudėkite juos į sausainių formeles. Kiekviename rutuliuke įspauskite duobutę iš viršaus. Nulupkite migdolų žieveles ir susmulkinkite juos. Visas glajaus sudedamąsias dalis sumaišykite puode ir užvirinkite. Dėkite glajų šaukštu į sausainių duobutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.