Sudedamosios dalys
200 g sviesto ar margarino
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g vanilinio cukraus
275 g sijotų miltų
Migdolų ir karamelės glajus
30 g migdolų ar sezamų sėklų
50 g sviesto ar margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g sijotų miltų
30 ml plakamosios grietinėlės
Paruošimo instrukcijos
Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Iš tešlos suformuokite 30 vienodo dydžio rutuliukų ir sudėkite juos į sausainių formeles. Kiekviename rutuliuke įspauskite duobutę iš viršaus. Nulupkite migdolų žieveles ir susmulkinkite juos. Visas glajaus sudedamąsias dalis sumaišykite puode ir užvirinkite. Dėkite glajų šaukštu į sausainių duobutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.