Migdolinis tortas

apie 15 gabaleliu
Migdolinis tortas
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
150 g „Dansukker” cukraus
75 ml verdančio vandens
Žiupsnelis druskos
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
75 g maltų migdolų

Įdarui
200 ml vandens
100 g džiovintų abrikosų
200 g „Dansukker” uogienių cukraus
500 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
150 g „Dansukker” cukraus miltelių
10 g kukurūzų miltų
100 g kambario temperatūros sviesto
3 šaukštai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
„Dansukker” cukraus miltelių
Velykinių saldainių

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su puse kiekio cukraus, įmaišykite vandenį. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir druska. Trynių masę sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir migdolais. Įmaišykite baltymų masę. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis arba džiuvėsiais apibarstytą kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių.
Tortui atvėsus horizontaliai jį perpjaukite į keturias dalis.

Į puodą su vandeniu suberkite susmulkintus džiovintus abrikosus ir uogienių cukrų. Nuolat maišydami virkite 5 minutes. Nugriebkite putas. Atvėsinkite uogienę.

Sumaišykite pieną, kiaušinių trynius, cukraus miltelius ir kukurūzų miltus. Virkite puode maišydami, kol mišinys sutirštės. Į mišinį įmaišykite sviestą bei vanilinį cukrų, maišykite, kol gausite vientisą masę. Atvėsinkite kremą.

Paskirstykite persikų uogienę ant trijų torto lakštų, paskui pertepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Papuoškite tortą cukraus milteliais ir velykiniais saldainiais.

Receptą sukūrė

Dansukker