Migdolinis tortas

apie 15 gabaleliu

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
150 g „Dansukker” cukraus
75 ml verdančio vandens
Žiupsnelis druskos
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
75 g maltų migdolų

Įdarui
200 ml vandens
100 g džiovintų abrikosų
200 g „Dansukker” uogienių cukraus
500 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
150 g „Dansukker” cukraus miltelių
10 g kukurūzų miltų
100 g kambario temperatūros sviesto
3 šaukštai vanilinio cukraus

Papuošti
„Dansukker” cukraus miltelių
Velykinių saldainių

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su puse kiekio cukraus, įmaišykite vandenį. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir druska. Trynių masę sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir migdolais. Įmaišykite baltymų masę. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis arba džiuvėsiais apibarstytą kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių.
Tortui atvėsus horizontaliai jį perpjaukite į keturias dalis.

Į puodą su vandeniu suberkite susmulkintus džiovintus abrikosus ir uogienių cukrų. Nuolat maišydami virkite 5 minutes. Nugriebkite putas. Atvėsinkite uogienę.

Sumaišykite pieną, kiaušinių trynius, cukraus miltelius ir kukurūzų miltus. Virkite puode maišydami, kol mišinys sutirštės. Į mišinį įmaišykite sviestą bei vanilinį cukrų, maišykite, kol gausite vientisą masę. Atvėsinkite kremą.

Paskirstykite persikų uogienę ant trijų torto lakštų, paskui pertepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Papuoškite tortą cukraus milteliais ir velykiniais saldainiais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.