Mielinė Velykų boba

Mielinė Velykų boba

6-8 porcijos
Mielinė Velykų boba
Įvertinimas: (2ats.)

Sudedamosios dalys

  • 130 ml pieno
  • 60 g šlapių mielių
  • 600 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 160 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
  • 10 kiaušinių trynių
  • 1 citrinos žievelė (plonai nutarkuota)
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 200 ml ištirpinto sviesto
  • 5 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

1. Drungname piene išmaišykite mieles ir 200 g miltų. Kai masė pakils, įberkite į ją druską ir išplakite. Į šią masę įmaišykite iki purumo su cukrumi išplaktus trynius, citrinos žievelę, vanilinį cukrų, galiausiai miltus. Gautą tešlą suminkykite, įmaišykite į ją ištirpintą sviestą ir palikite pakilti dar kartą.

2. Kepimo skardos vidų patepkite sviestu ir vos pabarstykite miltais. Tada sudėkite tešlą į formą – užpildykite trečdalį jos ir vėl palikite kilti.

3. Kai kildama tešla užpildys du trečdalius formos, pašaukite ją į 160 °C orkaitės žemiausią lentyną ir kepkite maždaug 30-35 min. Iškeptą pyragą apliekite auksaspalviu sirupu.

Receptą sukūrė

Dansukker

;