Mėtiniai pusmėnuliai

20–25 vnt.

maždaug 1 val.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinė tešla
135 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 žiupsnelis druskos
5 g sodos
180 g miltų
40 g kakavos miltelių
150 g sviesto (kambario temperatūros)

Mėtinis įdaras
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 g  vanilinio cukraus
150 g sūdyto sviesto (kambario temperatūros)
Mėtų aliejaus (tik porą lašelių)

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

2. Sudėkite visus produktus į dubenį ir pirštais minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.

3. Tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iki 3 mm storio ir perkelkite ant kepimo popieriaus. Tešlos pakaks dviem skardoms. Iškočiotą tešlą galite 5–10 minučių palaikyti šaldiklyje ar šaldytuve – sausainiai geriau išsaugos formą.

4. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus, o tada juos perpjaukite perpus. Sausainius išdėliokite pakankamu atstumu vieną nuo kito. Kepkite apie 8–12 minučių. Pastaba. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

5. Mėtinis įdaras: visas sudedamąsias dalis, išskyrus mėtų aliejų, iki lygios masės išplakite gumine šluotele. Pagardinkite mėtų aliejumi ir sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu.

6. Nedidelį kiekį įdaro užspauskite ant apatinės sausainio pusės ir uždėkite jį ant kito sausainio.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.