Sudedamosios dalys
Šokoladinė tešla
135 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 žiupsnelis druskos
5 g sodos
180 g miltų
40 g kakavos miltelių
150 g sviesto (kambario temperatūros)
Mėtinis įdaras
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 g vanilinio cukraus
150 g sūdyto sviesto (kambario temperatūros)
Mėtų aliejaus (tik porą lašelių)
Paruošimo instrukcijos
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
2. Sudėkite visus produktus į dubenį ir pirštais minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.
3. Tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iki 3 mm storio ir perkelkite ant kepimo popieriaus. Tešlos pakaks dviem skardoms. Iškočiotą tešlą galite 5–10 minučių palaikyti šaldiklyje ar šaldytuve – sausainiai geriau išsaugos formą.
4. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus, o tada juos perpjaukite perpus. Sausainius išdėliokite pakankamu atstumu vieną nuo kito. Kepkite apie 8–12 minučių. Pastaba. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
5. Mėtinis įdaras: visas sudedamąsias dalis, išskyrus mėtų aliejų, iki lygios masės išplakite gumine šluotele. Pagardinkite mėtų aliejumi ir sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu.
6. Nedidelį kiekį įdaro užspauskite ant apatinės sausainio pusės ir uždėkite jį ant kito sausainio.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.