Mėtiniai pusmėnuliai

20–25 vnt.

maždaug 1 val.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinė tešla
135 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 žiupsnelis druskos
5 g sodos
180 g miltų
40 g kakavos miltelių
150 g sviesto (kambario temperatūros)

Mėtinis įdaras
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 g  vanilinio cukraus
150 g sūdyto sviesto (kambario temperatūros)
Mėtų aliejaus (tik porą lašelių)

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

2. Sudėkite visus produktus į dubenį ir pirštais minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.

3. Tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iki 3 mm storio ir perkelkite ant kepimo popieriaus. Tešlos pakaks dviem skardoms. Iškočiotą tešlą galite 5–10 minučių palaikyti šaldiklyje ar šaldytuve – sausainiai geriau išsaugos formą.

4. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus, o tada juos perpjaukite perpus. Sausainius išdėliokite pakankamu atstumu vieną nuo kito. Kepkite apie 8–12 minučių. Pastaba. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

5. Mėtinis įdaras: visas sudedamąsias dalis, išskyrus mėtų aliejų, iki lygios masės išplakite gumine šluotele. Pagardinkite mėtų aliejumi ir sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu.

6. Nedidelį kiekį įdaro užspauskite ant apatinės sausainio pusės ir uždėkite jį ant kito sausainio.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.