Šokoladinė tešla
Mėtinis įdaras
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
2. Sudėkite visus produktus į dubenį ir pirštais minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.
3. Tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iki 3 mm storio ir perkelkite ant kepimo popieriaus. Tešlos pakaks dviem skardoms. Iškočiotą tešlą galite 5–10 minučių palaikyti šaldiklyje ar šaldytuve – sausainiai geriau išsaugos formą.
4. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus, o tada juos perpjaukite perpus. Sausainius išdėliokite pakankamu atstumu vieną nuo kito. Kepkite apie 8–12 minučių. Pastaba. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
5. Mėtinis įdaras: visas sudedamąsias dalis, išskyrus mėtų aliejų, iki lygios masės išplakite gumine šluotele. Pagardinkite mėtų aliejumi ir sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu.
6. Nedidelį kiekį įdaro užspauskite ant apatinės sausainio pusės ir uždėkite jį ant kito sausainio.
Receptą sukūrė