Mėtiniai pusmėnuliai

20–25 vnt.

maždaug 1 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinė tešla
135 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 žiupsnelis druskos
5 g sodos
180 g miltų
40 g kakavos miltelių
150 g sviesto (kambario temperatūros)

Mėtinis įdaras
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 g  vanilinio cukraus
150 g sūdyto sviesto (kambario temperatūros)
Mėtų aliejaus (tik porą lašelių)

Paruošimo instrukcijos

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

2. Sudėkite visus produktus į dubenį ir pirštais minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.

3. Tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iki 3 mm storio ir perkelkite ant kepimo popieriaus. Tešlos pakaks dviem skardoms. Iškočiotą tešlą galite 5–10 minučių palaikyti šaldiklyje ar šaldytuve – sausainiai geriau išsaugos formą.

4. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus, o tada juos perpjaukite perpus. Sausainius išdėliokite pakankamu atstumu vieną nuo kito. Kepkite apie 8–12 minučių. Pastaba. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

5. Mėtinis įdaras: visas sudedamąsias dalis, išskyrus mėtų aliejų, iki lygios masės išplakite gumine šluotele. Pagardinkite mėtų aliejumi ir sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu.

6. Nedidelį kiekį įdaro užspauskite ant apatinės sausainio pusės ir uždėkite jį ant kito sausainio.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.