Pagrindas
Įdaras
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Citriną nuplaukite, nulupkite žievelę su balta dalimi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus produktus ir užminkykite tešlą.
Riebalais ištepkite stačiakampę kepimo formą (24 x 30 cm) ir išklokite šiek tiek riebalais pateptu kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į skardą. Įspauskite. Kepkite žemesnėje orkaitės lentynoje 10–13 minučių. Palikite atvėsti.
Per tą laiką atšildytas mėlynes pertrinkite per sietelį – išspauskite sultis. Įmaišykite citrinos sultis.
Dubenyje sumaišykite cukrų „Panevėžio Plius“ ir miltus. Muškite kiaušinius, pilkite mėlynių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa. Įdaro mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 15 minučių. Leiskite atvėsti. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pabarstykite cukraus milteliais.
Receptą sukūrė