Mėlynių svajonė

20–30 vnt.

1,5 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
220 g sviesto
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
350 ml miltų
1 kiaušinio trynys
1/2 citrinos žievelės su balta dalimi

Įdaras
150 g mėlynių sulčių (300 g šaldytų mėlynių)
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g miltų
4 kiaušiniai
1/2 citrinos sultys

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Citriną nuplaukite, nulupkite žievelę su balta dalimi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus produktus ir užminkykite tešlą.
Riebalais ištepkite stačiakampę kepimo formą (24 x 30 cm) ir išklokite šiek tiek riebalais pateptu kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į skardą. Įspauskite. Kepkite žemesnėje orkaitės lentynoje 10–13 minučių. Palikite atvėsti.
Per tą laiką atšildytas mėlynes pertrinkite per sietelį – išspauskite sultis. Įmaišykite citrinos sultis.
Dubenyje sumaišykite cukrų „Panevėžio Plius“ ir miltus. Muškite kiaušinius, pilkite mėlynių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa. Įdaro mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 15 minučių. Leiskite atvėsti. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pabarstykite cukraus milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.