Sudedamosios dalys
Vanilinis kremas
0,5 vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
30 g kukurūzų miltų
25 g sviesto (kambario temperatūros)
Tešla
50 g šviežių mielių
500 ml pieno (kambario temperatūros)
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
10 g malto kardamono
200 g sviesto (kambario temperatūros)
780–900 g miltų
2 g druskos
Migdolų sviesto kremas
100 g migdolų pastos
80 g sviesto (kambario temperatūros)
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
300 g šviežių arba šaldytų mėlynių
Glajus
1 švelniai paplaktas kiaušinis
Paruošimo instrukcijos
Pirmiausia paruoškite vanilės kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu.
Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą. Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Toliau plakdami supilkite pieną.
Mišinį vėl supilkite į prikaistuvį ir nuolat plakdami užvirkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Perkoškite kremą per smulkų sietelį. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite tešlą. Dubenyje sutrupinkite mieles, supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps.
Supilkite sirupą, sudėkite sviestą, suberkite kardamoną ir beveik visus miltus. Tešlą minkykite, kol ji ims blizgėti ir nebeliks gumulėlių. Prireikus įberkite druskos ir dar šiek tiek miltų. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 20–30 minučių, kad iškiltų.
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite migdolų pastą. Visus produktus, išskyrus mėlynes, maišytuve sutrinkite iki skystos masės. Suberkite mėlynes. Jeigu mėlynės šaldytos, visų pirma jas atitirpinkite.
Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalykite į dvi dalis. Abi dalis iškočiokite iki stačiakampio ir ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Tešlos lakštus sulenkite per vidurį ir supjaustykite į juosteles. Juosteles susukite – suformuokite apie 40 bandelių. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite 40 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 °C temperatūros. Vanilinį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį. Uždėkite antgalį ir kremo įspauskite į kiekvienos bandelės centrą. Bandeles patepkite švelniai paplaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitės centre maždaug 8–10 minučių. Palikite ant grotelių, kad atvėstų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo
Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.