Mėlynių suktinukai su vaniliniu padažu

Mėlynių suktinukams su vaniliniu padažu sunku atsispirti. Tobulas skanėstas vasaros popietėms su kava ar arbata.

apie 40 vnt.

apie 2 val

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Vanilinis kremas
0,5 vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
30 g kukurūzų miltų
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Tešla
50 g šviežių mielių
500 ml pieno (kambario temperatūros)
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
10 g malto kardamono
200 g sviesto (kambario temperatūros)
780–900 g miltų
2 g druskos

Migdolų sviesto kremas
100 g migdolų pastos
80 g sviesto (kambario temperatūros)
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus 
300 g šviežių arba šaldytų mėlynių

Glajus
1 švelniai paplaktas kiaušinis

Paruošimo instrukcijos

Pirmiausia paruoškite vanilės kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu.

Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą. Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Toliau plakdami supilkite pieną. 

Mišinį vėl supilkite į prikaistuvį ir nuolat plakdami užvirkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Perkoškite kremą per smulkų sietelį. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite tešlą. Dubenyje sutrupinkite mieles, supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps.

Supilkite sirupą, sudėkite sviestą, suberkite kardamoną ir beveik visus miltus. Tešlą minkykite, kol ji ims blizgėti ir nebeliks gumulėlių. Prireikus įberkite druskos ir dar šiek tiek miltų. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 20–30 minučių, kad iškiltų.

Paruoškite įdarą. Sutarkuokite migdolų pastą. Visus produktus, išskyrus mėlynes, maišytuve sutrinkite iki skystos masės. Suberkite mėlynes. Jeigu mėlynės šaldytos, visų pirma jas atitirpinkite. 

Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalykite į dvi dalis. Abi dalis iškočiokite iki stačiakampio ir ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Tešlos lakštus sulenkite per vidurį ir supjaustykite į juosteles. Juosteles susukite – suformuokite apie 40 bandelių. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite 40 minučių. 

Orkaitę įkaitinkite iki 225 °C temperatūros. Vanilinį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį. Uždėkite antgalį ir kremo įspauskite į kiekvienos bandelės centrą. Bandeles patepkite švelniai paplaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitės centre maždaug 8–10 minučių. Palikite ant grotelių, kad atvėstų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.