Mėlynių marmeladas

Mėlynių marmeladą paprasta paruošti ir dieviška valgyti. Puikiai tinka prie blynelių. Tiesiog vasara, uždaryta dangteliu.

2 stiklainiukai

25 min.

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

1 kg mėlynių
750 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių (2 vnt.)
1 žaliosios citrinos žievelė

Jeigu norisi
12–15 g saldymedžių šaknų miltelių
5 g vanilinio cukraus

Paruošimo instrukcijos

Mėlynes nuplaukite ir perrinkite. Į prikaistuvį suberkite uogas ir cukrų uogienėms, sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis. Galima įberti ir kitų pagardų.

Pavirkite maždaug 5 minutes.

Nugraibykite putas. Išpilstykite į karštus, visiškai švarius stiklainiukus. Sandariai užsukite ir laikykite vėsioje vietoje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.