Meduolinis šiltnamis

maždaug 5 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Meduolinė tešla
190 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
700 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
400 g sviesto
3 kiaušiniai
1200 g miltų
10 g sodos
18 g malto cinamono
18 g maltų gvazdikėlių
6 g malto imbiero
1 žiupsnelis druskos

Sausa karamelė šiltnamiui suklijuoti
340 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Langai
22 lapeliai želatinos

Glajus
3 kiaušinių baltymai
600–810 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Paruošimo instrukcijos

1. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir sviestą, ištirpinkite ir palikite visiškai atvėsti.

2. Rankiniu plaktuvu įmaišykite kiaušinius.

3. Dubenyje sumaišykite sausus produktus, viduryje suformuokite duobutę ir į ją supilkite skystus produktus. Paruoškite tešlą: iš pradžių maišykite mediniu šaukštu, tada kelias minutes minkykite rankomis.

4. Tešlą padalykite į šešias dalis ir iškočiokite. Tvirtai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

6. Suformuokite stačiakampius: jų ilgis ir plotis turėtų būti 1 cm didesnis negu šablonas, nes kepant tešla susitrauks. Visi ant kepimo skardos išdėlioti gabalėliai turėtų būti tokio paties dydžio, antraip skirsis jų kepimo trukmė.

7. Kepinius išimkite iš orkaitės vos tik jie įgaus auksinį atspalvį. Kol meduolinė tešla dar šilta, atsargiai išpjaustykite langus ir rėmus ir palikite atvėsti.

8. Suklijuokite šiltnamį karamele: jums prireiks pjaustymo lentelės arba padėklo. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Į keptuvę plonu sluoksniu įberkite cukraus. Kai jis ištirps, berkite kitą sluoksnį: paruošite gintaro spalvos karamelę. Kaitindami ant mažiausios ugnies, atsargiai maišykite mediniu šaukštu.

9. Įstatykite langelius, kuriuos atstos želatinos lapeliai. Pradėkite nuo stogo: jam skirta 16 lapelių. Želatinos lapelio kraštus patepkite karamele ir atsargiai, švelniai įspauskite į vietą, pirštais nepaliesdami karamelės. Įstatykite visus langelius.

10. Tada sumontuokite vieną galinę ir vieną šoninę sieną: šonus patepkite karamele ir sujunkite dalis. Galiausiai pastatykite galinę sieną. Statyti šiltnamį patogiau dviese.

11. Trumpąjį galinės sienos šoną pamirkykite karamelėje ir sujunkite su šonine siena. Taigi dabar lėkštėje jau stovi trys sienos. Jeigu norite, kepinio vidų galite apšviesti šviesos diodų (LED) lempelėmis.

12. Trumpuosius antrosios šoninės sienos šonus pamirkykite karamelėje ir sujunkite su galinėmis sienomis.

13. Tada priklijuokite duris, kad jos atrodytų atvertos. Suklijuokite stoglangius. Prilaikydami iš vidinės meduolio pusės juos taip pat galite „palikti atvertus“.

14. Karališkas glaistas: kiaušinių baltymus su cukraus milteliais išplakite iki standžios morengų masės. Sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant stogo kraigo ir ties apatiniais langais suformuokite dailias pusnis.

Laadige alla maja mall »

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.