Meduoliniai sausainiai su parmezanu ir druskos dribsniais

Meduolinės juostelės, puikiai tiksiančios prie taurės karštvynio. Naujoviška kalėdinių meduolių interpretacija su parmezanu ir druskos dribsniais.

Maždaug 70 vnt.

20 minučių

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Meduolinė tešla
200 g sviesto 
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 didelis kiaušinis
7 g sodos 
5 g maltų gvazdikėlių
3 g malto imbiero
3 g malto cinamono
apie 480 g miltų

Papuošimas
150 g parmezano
druskos dribsnių
1 švelniai paplaktas kiaušinis

Paruošimo instrukcijos

Iš vakaro pasiruoškite meduolinę tešlą.

Ištirpinkite sviestą, supilkite sirupą, suberkite cukrų. Maišykite, kol atvės. Tada įmuškite kiaušinį.

Sodą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Supilkite į mišinį kartu su prieskoniais. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Palikite pernakt. 

Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. 

Tešlą iškočiokite į ilgas juostas. Ištepkite jas kiaušinio plakiniu.

Parmezaną sutarkuokite, įmaišykite druskos dribsnių. Tešlos juostas gausiai pabarstykite sūriu.

Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.