Mažos bandelės su cinamonu

apie 40 vienetu

Įvertinimas (9 vnt)

Sudedamosios dalys

75 g sviesto arba margarino
250 ml pieno
25 g mielių
1 ml druskos
75 ml „Dansukker“ cukraus
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono
apie 700 ml kvietinių miltų

Įdaras
50 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono

Aptepti
kiaušinis

Papuošimui
„Dansukker“ perlinio cukraus
Reikės mažos kepimo formos

Gaminimo eiga

Sviestą arba margariną ištirpinkite puode. Supilkite pieną ir pakaitinkite iki 37° C (kūno temperatūros).

Sutrupinkite mieles tešlos minkymo inde ir įpilkite truputį pieno. Maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite likusį pieną.

Įmaišykite druską, cukrų, kardamoną ir 2/3 miltų. Išminkykite blizgančią ir elastingą tešlą. Pridėkite dar miltų ir minkykite tol, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite dvigubai didesniu rankšluosčiu ir palikite kilti 20–30 minučių.

Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol bus elastinga. Iškočiokite stačiakampę formą. Užtepkite įdarą. Supjaustykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių.

Nustatykite orkaitėje 250° C temperatūrą. Bandeles aptepkite išplaktu kiaušiniu. Pabarstykite perliniu cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje apie 8 minutes.

Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu.

Jei nemėgstate cinamono, bandelėms įdaryti galite naudoti:
50 g sviesto ar margarino, 50 ml cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, arba
50 g sviesto ar margarino, 50 ml cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai kardamono, arba
25 g sviesto ar margarino, 75 g tarkuoto marcipanų masės, arba
100 ml apelsinų marmelado, arba
100 ml razinų

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Blyneliai „Krabbelurer“

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!