Mažos bandelės su cinamonu

apie 40 vienetu

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

75 g sviesto arba margarino
250 ml pieno
25 g mielių
1 ml druskos
75 ml „Dansukker“ cukraus
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono
apie 700 ml kvietinių miltų

Įdaras
50 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono

Aptepti
kiaušinis

Papuošimui
„Dansukker“ perlinio cukraus
Reikės mažos kepimo formos

Gaminimo eiga

Sviestą arba margariną ištirpinkite puode. Supilkite pieną ir pakaitinkite iki 37° C (kūno temperatūros).

Sutrupinkite mieles tešlos minkymo inde ir įpilkite truputį pieno. Maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite likusį pieną.

Įmaišykite druską, cukrų, kardamoną ir 2/3 miltų. Išminkykite blizgančią ir elastingą tešlą. Pridėkite dar miltų ir minkykite tol, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite dvigubai didesniu rankšluosčiu ir palikite kilti 20–30 minučių.

Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol bus elastinga. Iškočiokite stačiakampę formą. Užtepkite įdarą. Supjaustykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių.

Nustatykite orkaitėje 250° C temperatūrą. Bandeles aptepkite išplaktu kiaušiniu. Pabarstykite perliniu cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje apie 8 minutes.

Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu.

Jei nemėgstate cinamono, bandelėms įdaryti galite naudoti:
50 g sviesto ar margarino, 50 ml cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, arba
50 g sviesto ar margarino, 50 ml cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai kardamono, arba
25 g sviesto ar margarino, 75 g tarkuoto marcipanų masės, arba
100 ml apelsinų marmelado, arba
100 ml razinų

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.