50 g margarino
2 1/2 valgomojo šaukšto pieno
1 kiaušinis
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ arba „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 ml kvietinių miltų
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolo
1/2 arbatinio šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Reikės mažos kepimo formos
Paskaninimui
1/2 valgomojo šaukšto kakavos
arba
50 ml smulkinto šokolado
arba
tarkuotos 1/4 citrinos žievelės
arba
50 ml šviežių ar šaldytų uogų
arba
50 ml razinų
Papuošimui
„Dansukker“ smulkaus cukraus
arba iš 100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių ir poros lašelių vandens sumaišyta glazūra
arba „Dansukker“ perlinio cukraus
arba migdolų ir riešutų
Ištirpinkite margariną ir supilkite pieną. Pašildykite, bet neužvirinkite. Išplakite kiaušinį su cukrumi. Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Miltų mišinį pakaitomis su pieno mišiniu supilkite į kiaušinio plakinį. Per naktį palikite tešlą šaldytuve, tada keksiukai labai gražiai iškils. Supilkite į popierines formeles ant skardos. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 5 minutes.
Receptą sukūrė