Sudedamosios dalys
1 kg cukinijų
100 ml spirito acto (24 proc.)
300 ml vandens
600 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g druskos
1 cinamono lazdelė
4 gvazdikėliai
3 g juodųjų pipirų grūdelių
Susmulkintos pusės citrinos žievelės
Gaminimo eiga
Nuplaukite, nulupkite ir padalykite cukinijas pusiau, išpjaukite šerdis. Cukinijas supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Užvirkite actą, vandenį, cukrų ir druską. Suberkite cukinijų gabaliukus ir virkite 2 minutes. Išimkite cukinijų gabaliukus skylėtuoju šaukštu ir sudėkite į šiltus, sterilius stiklainius. Į marinavimo skystį suberkite prieskonius ir citrinos žievelę. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Leiskite ataušti. Užpilkite karštą skystį ant cukinijų gabaliukų ir uždarykite stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje. Vietoj cukinijų galite naudoti moliūgus.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Pyragai vasaros progoms ir šventėms
Gaminkite gardžius pyragus šį vasaros sezoną įvairioms progoms. Galbūt trūksta idėjų, ar norisi išbandyti kažką naujo? Čia rasite pyragų receptų, kurie yra įkvėpti vasaros!
Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.