Marijos kepiniai

15 vienetu

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Mažojo pyragaičio tešla
150 ml vandens
50 g sviesto arba margarino
100 ml kvietinių miltų
1 didelis kiaušinis

Trapi tešla
100 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus
40 g sviesto arba margarino

Įdaras
150 ml uogienės
50 ml plaktos grietinėlės

Vanilinis kremas
1 kiaušinio trynys
100 ml grietinėlės
1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Pagal poreikį uogienės arba želės

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo trapios tešlos. Tešlą įdėkite į plastikinį maišelį ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.

Paskui ruoškite vanilinį kremą. Išmaišykite viską, išskyrus vanilinį cukrų, puode ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Prieš dėdami vanilinį cukrų, atvėsinkite.

Užvirinkite puode vandenį ir sviestą arba margariną mažojo pyragaičio tešlai. Suberkite miltus ir virkite stipriai maišydami, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukelkite puodą nuo ugnies ir, prieš dėdami kiaušinius, tešlą kiek atvėsinkite. Stipriai išmaišykite. Mažais apvaliais tešlos kamuoliukais išdėliokite ant skardos, padengtos kepimo popieriumi.

Iškočiokite trapią tešlą 3 mm storio. Suformuokite mažus apvalius sausainukus formele ar stikline. Ant kiekvieno tešlos kamuoliuko uždėkite sausainuką. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175° C temperatūroje apie 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir supilkite į vanilinį kremą. Prie sausainukų krašto padarykite skylutę ir įspauskite uogienės. Grietinėlės kremą supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant sausainukų. Apibarstykite cukraus milteliais, galite patiekti su uogiene arba žele. Patiekite iškart, kad pyragaičiai nesuminkštėtų ir nesudrėktų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.