Lipnus citrinų pyragas su aviečių putėsiais

Pasakiškas citrinų pyragas su gardžiais aviečių putėsiais. Šis drėgnas kreminis pyragas puikiai tiks po gardžios vakarienės.

maždaug 10 gabalėlių

maždaug 1 valanda + 4 valandos šaldytuve

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Lipnus citrinų pyragas
225 g sviesto
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
2 citrinų sultys 
255 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus 
10 g vanilinio cukraus 
135 g miltų 
4 kiaušiniai 

Aviečių putėsiai 
200 g aviečių
65 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
1 želatinos lakštas
300 ml plakamosios grietinėlės 

Papuošimas 
Šviežių aviečių 

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su išimamuoju dugnu išklokite riebalams atspariu popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis. Sudėkite likusius ingredientus ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Palikite šaldytuve atvėsti apie 4 valandas. 

Pagaminkite putėsius. Pamerkite želatinos lakštą į didelį kiekį šalto vandens. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Užvirinkite aviečių tyrę su cukrumi. Iš želatinos lakšto išspauskite vandenį ir iš karto jį įmaišykite į karštą aviečių tyrę. Leiskite tyrei atvėsti.

Išplakite grietinėlę. Plakdami nepersistenkite, nes putėsiai gali atsiskirti, jei grietinėlė bus plakama per smarkiai. Po truputį įmaišykite aviečių mišinį. Maždaug 2 valandoms palikite putėsius šaldytuve, kad sustingtų. Užtepkite putėsius ant atvėsusio pyrago ir papuoškite pyragą šviežiomis uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Blyneliai „Krabbelurer“

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!