Sudedamosios dalys
Lipnus citrinų pyragas
225 g sviesto
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
2 citrinų sultys
255 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
135 g miltų
4 kiaušiniai
Aviečių putėsiai
200 g aviečių
65 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
1 želatinos lakštas
300 ml plakamosios grietinėlės
Papuošimas
Šviežių aviečių
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su išimamuoju dugnu išklokite riebalams atspariu popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis. Sudėkite likusius ingredientus ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Palikite šaldytuve atvėsti apie 4 valandas.
Pagaminkite putėsius. Pamerkite želatinos lakštą į didelį kiekį šalto vandens. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Užvirinkite aviečių tyrę su cukrumi. Iš želatinos lakšto išspauskite vandenį ir iš karto jį įmaišykite į karštą aviečių tyrę. Leiskite tyrei atvėsti.
Išplakite grietinėlę. Plakdami nepersistenkite, nes putėsiai gali atsiskirti, jei grietinėlė bus plakama per smarkiai. Po truputį įmaišykite aviečių mišinį. Maždaug 2 valandoms palikite putėsius šaldytuve, kad sustingtų. Užtepkite putėsius ant atvėsusio pyrago ir papuoškite pyragą šviežiomis uogomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.