Tešla
300 ml kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
600 ml pieno
3 kiaušiniai
sviesto arba margarino kepimui
Įdaras ir papuošimas
apytiksliai 500 g uogų, pasirinktos uogienės
maždaug 300 ml plaktos grietinėlės
cukraus miltelių
Sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Supilkite pusę pieno ir maišykite, kol masė bus vientisa. Įmuškite kiaušinius, supilkite likusį pieną ir gerai išplakite. Pakaitinkite lietiniams kepti skirtą arba įprastą keptuvę. Įdėkite gabalėlį sviesto arba margarino. Įpilkite tešlos ir kepkite. Papuošimui atrinkite gražiausias uogas. Lietinius pertepkite uogiene, uogomis ir plakta grietinėle. Papuoškite uogomis ir pabarstykite cukraus milteliais.
Receptą sukūrė