Irisiniai ledai
Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas
Juodųjų serbentų šerbetas
Papuošimas
Pradėkite nuo irisinių ledų. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Tada į prikaistuvį supilkite kiaušinių plakinį. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).
Paruoškite trupininę tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Sumaišykite visus produktus. Trupininę tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.
2/3 trupininės tešlos sukrėskite į pailgą kepimo indą (maždaug 1,5 l tūrio) ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių. Išimkite irisinius ledus ir kaušeliu sudėkite ant trupininės tešlos. Pasistenkite, kad ledų kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Užšaldykite.
Paruoškite juodųjų serbentų šerbetą. Serbentus nuplaukite ir užvirkite su sirupu. Nukoškite per tankų sietelį, kad tyrė būtų skaidri. Padėkite į šalį.
Dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite juodųjų serbentų tyrę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą išimkite iš šaldytuvo ir kaušeliu sudėkite ant irisinių ledų. Pasistenkite, kad šerbeto kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Palaikykite šaldiklyje bent 2 valandas.
Ledų tortą išimkite iš formos ir padėkite ant patiekimo indo. Papuoškite likusiais trupiniais, vaisiais ir valgomaisiais gėlių žiedais.
Receptą sukūrė