Ledų tortas su juodaisiais serbentais ir irisais

Tortas su juodųjų serbentų šerbetu, irisiniais ledais ir trupinine tešla nuo stalo bus nušluotas akimirksniu. Pasilepinkite šiuo ledų tortu!

maždaug 10 gabalėlių

Įvertinimas (14 vnt)

Sudedamosios dalys

Irisiniai ledai
4 kiaušinių tryniai
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas
50 g sviesto (kambario temperatūros)
25 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
45 g miltų
40 g avižinių dribsnių

Juodųjų serbentų šerbetas
400 g juodųjų serbentų (apie 200 g tyrės)
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
4 kiaušinių tryniai
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošimas
Pyrago trupinių
Uogų
Valgomų gėlių žiedų

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo irisinių ledų. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Tada į prikaistuvį supilkite kiaušinių plakinį. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).

Paruoškite trupininę tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Sumaišykite visus produktus. Trupininę tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.

2/3 trupininės tešlos sukrėskite į pailgą kepimo indą (maždaug 1,5 l tūrio) ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių. Išimkite irisinius ledus ir kaušeliu sudėkite ant trupininės tešlos. Pasistenkite, kad ledų kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Užšaldykite.

Paruoškite juodųjų serbentų šerbetą. Serbentus nuplaukite ir užvirkite su sirupu. Nukoškite per tankų sietelį, kad tyrė būtų skaidri. Padėkite į šalį.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite juodųjų serbentų tyrę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą išimkite iš šaldytuvo ir kaušeliu sudėkite ant irisinių ledų. Pasistenkite, kad šerbeto kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Palaikykite šaldiklyje bent 2 valandas.

Ledų tortą išimkite iš formos ir padėkite ant patiekimo indo. Papuoškite likusiais trupiniais, vaisiais ir valgomaisiais gėlių žiedais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!