Ledų tortas su juodaisiais serbentais ir irisais

Tortas su juodųjų serbentų šerbetu, irisiniais ledais ir trupinine tešla nuo stalo bus nušluotas akimirksniu. Pasilepinkite šiuo ledų tortu!

maždaug 10 gabalėlių

Įvertinimas (7 vnt)

Sudedamosios dalys

Irisiniai ledai
4 kiaušinių tryniai
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas
50 g sviesto (kambario temperatūros)
25 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
45 g miltų
40 g avižinių dribsnių

Juodųjų serbentų šerbetas
400 g juodųjų serbentų (apie 200 g tyrės)
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
4 kiaušinių tryniai
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošimas
Pyrago trupinių
Uogų
Valgomų gėlių žiedų

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo irisinių ledų. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Tada į prikaistuvį supilkite kiaušinių plakinį. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).

Paruoškite trupininę tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Sumaišykite visus produktus. Trupininę tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.

2/3 trupininės tešlos sukrėskite į pailgą kepimo indą (maždaug 1,5 l tūrio) ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių. Išimkite irisinius ledus ir kaušeliu sudėkite ant trupininės tešlos. Pasistenkite, kad ledų kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Užšaldykite.

Paruoškite juodųjų serbentų šerbetą. Serbentus nuplaukite ir užvirkite su sirupu. Nukoškite per tankų sietelį, kad tyrė būtų skaidri. Padėkite į šalį.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite juodųjų serbentų tyrę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą išimkite iš šaldytuvo ir kaušeliu sudėkite ant irisinių ledų. Pasistenkite, kad šerbeto kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Palaikykite šaldiklyje bent 2 valandas.

Ledų tortą išimkite iš formos ir padėkite ant patiekimo indo. Papuoškite likusiais trupiniais, vaisiais ir valgomaisiais gėlių žiedais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.