Sudedamosios dalys
Irisiniai ledai
4 kiaušinių tryniai
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas
50 g sviesto (kambario temperatūros)
25 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
45 g miltų
40 g avižinių dribsnių
Juodųjų serbentų šerbetas
400 g juodųjų serbentų (apie 200 g tyrės)
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
4 kiaušinių tryniai
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Papuošimas
Pyrago trupinių
Uogų
Valgomų gėlių žiedų
Paruošimo instrukcijos
Pradėkite nuo irisinių ledų. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Tada į prikaistuvį supilkite kiaušinių plakinį. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).
Paruoškite trupininę tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Sumaišykite visus produktus. Trupininę tešlą paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.
2/3 trupininės tešlos sukrėskite į pailgą kepimo indą (maždaug 1,5 l tūrio) ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių. Išimkite irisinius ledus ir kaušeliu sudėkite ant trupininės tešlos. Pasistenkite, kad ledų kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Užšaldykite.
Paruoškite juodųjų serbentų šerbetą. Serbentus nuplaukite ir užvirkite su sirupu. Nukoškite per tankų sietelį, kad tyrė būtų skaidri. Padėkite į šalį.
Dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite juodųjų serbentų tyrę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau kaip 3 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Šerbetą išimkite iš šaldytuvo ir kaušeliu sudėkite ant irisinių ledų. Pasistenkite, kad šerbeto kamuoliukai būtų paskirstyti tolygiai. Palaikykite šaldiklyje bent 2 valandas.
Ledų tortą išimkite iš formos ir padėkite ant patiekimo indo. Papuoškite likusiais trupiniais, vaisiais ir valgomaisiais gėlių žiedais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.