Sudedamosios dalys
15 ml kardamonų sėklų
4 apelsinai
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
500 ml grietinėlės
50 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo
Papuošti
1 apelsino
100 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo
60 g „Dansukker” šokolado skonio cukraus miltelių arba „Dansukker“ cukraus miltelių
10 g vanilinio cukraus
100 ml grietinėlės
Gaminimo eiga
Perskelkite kardamonų ankštis ir išimkite sėklas. Išspaudę apelsinų sultis, su pilkite į prikaistuvį. Suberkite kardamono sėklas ir virkite, kol kiekis dvigubai sumažės. Palikite atvėsti. Kiaušinių trynius gerai išplakite su cukrumi, supilkite iki virimo užkaitintą grietinėlę ir masę greitai išsukite. Paskui supilkite atvėsusias sultis ir viską išsukite ledų gaminimo prietaisu (arba masę galima šaldyti formoje bent 5 val., kas 30 min. vis pamaišant). Nulupkite apelsiną ir supjaustykite žievę labai plonomis juostelėmis. Virkite jas auksaspalviame sirupe, kol suminkštės. Prikaistuvyje sumaišykite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, grietinėlę ir viską užkaitinkite iki virimo. Šaukštu sudėkite ledus į taures arba ant lėkštės. Puoškite apelsino žievelėmis ir apšlakstykite šokoladiniu padažu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.