Ledai
Pagardai
Patiekti
Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Nukoškite per tankų sietelį.
Ledų masę padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį supilkite ištirpintą šokoladą, į kitą suberkite vanilinį cukrų. Abi dalis atskirai išsukite ledų gamybos aparate arba supilkite į atskirus indelius ir padėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 3–4 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).
Išimkite ledus iš šaldiklio. Į popierinius krepšelius sudėkite zefyrus, kad uždengtų visą dugną. Tada uždėkite vieną sluoksnį šokoladinių ir vieną sluoksnį irisinių ledų. Į vidurį įstatykite ledų pagaliukus. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.
Ištirpinkite šokoladą, supilkite aliejų. Palikite šiek tiek pravėsti. Išimkite ledus iš šaldiklio, nuimkite popierinius krepšelius. Ledus pamerkite į šokoladą, tada pavoliokite riešutuose arba cukraus kristaluose. Palaikykite šaldiklyje apie 30 minučių.
Receptą sukūrė