Sudedamosios dalys
Ledai
4 kiaušinių tryniai
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml pieno
150 ml riebios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Pagardai
100 g ištirpinto juodojo šokolado
5 g vanilinio cukraus
Patiekti
zefyriukų (žr. avietinių zefyriukų receptą)
400 g mėgstamo šokolado
8 ml kepimo aliejaus
kapotų riešutų arba cukraus kristalų
mažų popierinių krepšelių ir ledų pagaliukų
Paruošimo instrukcijos
Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Nukoškite per tankų sietelį.
Ledų masę padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį supilkite ištirpintą šokoladą, į kitą suberkite vanilinį cukrų. Abi dalis atskirai išsukite ledų gamybos aparate arba supilkite į atskirus indelius ir padėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 3–4 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).
Išimkite ledus iš šaldiklio. Į popierinius krepšelius sudėkite zefyrus, kad uždengtų visą dugną. Tada uždėkite vieną sluoksnį šokoladinių ir vieną sluoksnį irisinių ledų. Į vidurį įstatykite ledų pagaliukus. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.
Ištirpinkite šokoladą, supilkite aliejų. Palikite šiek tiek pravėsti. Išimkite ledus iš šaldiklio, nuimkite popierinius krepšelius. Ledus pamerkite į šokoladą, tada pavoliokite riešutuose arba cukraus kristaluose. Palaikykite šaldiklyje apie 30 minučių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.