Ledai ant pagaliuko su šokoladu ir karamele - Receptai

Ledai ant pagaliuko su šokoladu ir karamele

12 vnt. 1,5 valandos + 6 valandos šaldiklyje
Ledai ant pagaliuko su gardžiu šokolado ir riešutų glaistu. Pasigaminkite naminių šokoladinių, irisinių arba zefyrinių ledų ant pagaliuko. Tikras vasaros skonis.
Ledai ant pagaliuko su šokoladu ir karamele
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Ledai

    • 4 kiaušinių tryniai
    • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 200 ml pieno
    • 150 ml riebios grietinėlės
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Pagardai

    • 100 g ištirpinto juodojo šokolado
    • 5 g vanilinio cukraus

    Patiekti

    • zefyriukų (žr. avietinių zefyriukų receptą)
    • 400 g mėgstamo šokolado
    • 8 ml kepimo aliejaus
    • kapotų riešutų arba cukraus kristalų
    • mažų popierinių krepšelių ir ledų pagaliukų

    Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Nukoškite per tankų sietelį.

    Ledų masę padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį supilkite ištirpintą šokoladą, į kitą suberkite vanilinį cukrų. Abi dalis atskirai išsukite ledų gamybos aparate arba supilkite į atskirus indelius ir padėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 3–4 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).

    Išimkite ledus iš šaldiklio. Į popierinius krepšelius sudėkite zefyrus, kad uždengtų visą dugną. Tada uždėkite vieną sluoksnį šokoladinių ir vieną sluoksnį irisinių ledų. Į vidurį įstatykite ledų pagaliukus. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.

    Ištirpinkite šokoladą, supilkite aliejų. Palikite šiek tiek pravėsti. Išimkite ledus iš šaldiklio, nuimkite popierinius krepšelius. Ledus pamerkite į šokoladą, tada pavoliokite riešutuose arba cukraus kristaluose. Palaikykite šaldiklyje apie 30 minučių.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;