Sudedamosios dalys
Ledai
4 kiaušinių tryniai
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml pieno
150 ml riebios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Pagardai
100 g ištirpinto juodojo šokolado
5 g vanilinio cukraus
Patiekti
zefyriukų (žr. avietinių zefyriukų receptą)
400 g mėgstamo šokolado
8 ml kepimo aliejaus
kapotų riešutų arba cukraus kristalų
mažų popierinių krepšelių ir ledų pagaliukų
Paruošimo instrukcijos
Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Nukoškite per tankų sietelį.
Ledų masę padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį supilkite ištirpintą šokoladą, į kitą suberkite vanilinį cukrų. Abi dalis atskirai išsukite ledų gamybos aparate arba supilkite į atskirus indelius ir padėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 3–4 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).
Išimkite ledus iš šaldiklio. Į popierinius krepšelius sudėkite zefyrus, kad uždengtų visą dugną. Tada uždėkite vieną sluoksnį šokoladinių ir vieną sluoksnį irisinių ledų. Į vidurį įstatykite ledų pagaliukus. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.
Ištirpinkite šokoladą, supilkite aliejų. Palikite šiek tiek pravėsti. Išimkite ledus iš šaldiklio, nuimkite popierinius krepšelius. Ledus pamerkite į šokoladą, tada pavoliokite riešutuose arba cukraus kristaluose. Palaikykite šaldiklyje apie 30 minučių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.