Lauko kepsninėje kepti uogų pyragaičiai - Receptai

Lauko kepsninėje kepti uogų pyragaičiai

6 vnt. apie 50 minučių
Šią vasarą pasimėgaukite lauko kepsninėje keptais trapiais uogų pyragaičiais. Paprasta ir gardu. Uogas išberkite ant folijos lakšto. Tada pabarstykite trupiniais. Kepkite ant grotelių ir patiekite su vaniliniu padažu.
Lauko kepsninėje kepti uogų pyragaičiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas

    • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 40 g avižinių dribsnių
    • 60 g miltų
    • 1 žiupsnelis druskos
    • 400 g uogų

    Nevirtas vanilinis kremas

    • 2 kiaušinių tryniai
    • 40 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
    • 20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 5 g vanilinio cukraus
    • 200 ml riebios grietinėlės

    Sumaišykite trupininio pyrago tešlos sudedamąsias dalis. Uogas sudėkite ant dviejų vienas ant kito sudėtų folijos lakštų. Ant viršaus sudėkite tešlą. Folijos lakštų sandariai neužspauskite.

    Kepkite gerai įkaitintoje lauko kepsninėje. Rekomenduojame ją uždengti ir kepti 10–15 minučių. Galite kepti ir orkaitėje atskirose skardose. Įjunkite ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite iki 200 °C temperatūros ir kepkite 15–17 minučių.

    Paruoškite vanilės kremą. Kiaušinių trynius, cukrų, sirupą ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.

    Trupininį pyragą patiekite su vaniliniu kremu.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;