Sudedamosios dalys
8 ml želatinos
200 ml neriebios grietinės
200 g natūralaus, neriebaus sūrio „Philadelphia“
300 g virtos lašišos
100 g luptų krevečių
100 g raudonojo romo
1 valg. šaukšt. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų krapų
100 ml smulkiai supjaustytų porų
1 arbat. šaukšt. paprikos miltelių
2 ml baltųjų pipirų
Patiekite su
lašišos juostelėmis
40 krevečių
1 žaliąja citrina
krapais
salotų lapais
Padažui
3 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukranendrių cukraus
2–3 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių
3 valg. šaukšt. rapsų aliejaus
Gaminimo eiga
Į mažą dubenėlį įpilkite 1/5 puoduko vandens. Supilkite želatiną. Kai želatina išbrinks, užpilkite 1/3 puoduko karšto vandens ir išmaišykite. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Maišykite grietinę su sūriu, kol masė bus vientisa. Įmaišykite kitas sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite. Padalykite putėsius į 10 porcijų formų. Padėkite į šaldytuvą sustingti. Ant kiekvienos lėkštės padėkite keletą salotų lapų ir vieną putėsį. Patiekite su lašišų juostelėmis, krevetėmis, žaliųjų citrinų skiltelėmis ir krapų šakelėmis. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis, padažo patiekite ant kiekvienos lėkštės.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!