Sudedamosios dalys
8 ml želatinos
200 ml neriebios grietinės
200 g natūralaus, neriebaus sūrio „Philadelphia“
300 g virtos lašišos
100 g luptų krevečių
100 g raudonojo romo
1 valg. šaukšt. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų krapų
100 ml smulkiai supjaustytų porų
1 arbat. šaukšt. paprikos miltelių
2 ml baltųjų pipirų
Patiekite su
lašišos juostelėmis
40 krevečių
1 žaliąja citrina
krapais
salotų lapais
Padažui
3 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukranendrių cukraus
2–3 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių
3 valg. šaukšt. rapsų aliejaus
Paruošimo instrukcijos
Į mažą dubenėlį įpilkite 1/5 puoduko vandens. Supilkite želatiną. Kai želatina išbrinks, užpilkite 1/3 puoduko karšto vandens ir išmaišykite. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Maišykite grietinę su sūriu, kol masė bus vientisa. Įmaišykite kitas sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite. Padalykite putėsius į 10 porcijų formų. Padėkite į šaldytuvą sustingti. Ant kiekvienos lėkštės padėkite keletą salotų lapų ir vieną putėsį. Patiekite su lašišų juostelėmis, krevetėmis, žaliųjų citrinų skiltelėmis ir krapų šakelėmis. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis, padažo patiekite ant kiekvienos lėkštės.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.