Kriaušių pyragas su rozmarinais - Receptai

Kriaušių pyragas su rozmarinais

8 porcijos maždaug 1 valanda
Kriaušių pyragas su rozmarinu – puikus skonis ir jokio glitimo. Palepinkite savo skonio receptorius migdolų, rudojo cukraus, kardamono, citrinų, rozmarino, pistacijų ir kriaušių deriniu.
Kriaušių pyragas su rozmarinais
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

    Kriaušių pyragas

    • 100 g sviesto
    • 110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
    • 2 kiaušiniai
    • 200 g migdolų miltų
    • 5 g kepimo miltelių
    • 3 g kardamono
    • 1/2 citrinos žievelės, pageidautina ekologiškos
    • 10 ml citrinų sulčių
    • 2–3 g šviežių arba džiovintų rozmarinų
    • 2–3 kriaušės
    • 30 g pistacijų

    Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.

    Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

    Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis. Šviežią rozmariną supjaustykite ir suberkite į tešlą.

    Tešlą supilkite į riebalais išteptą stačiakampį kepimo indą (maždaug 13 cm pločio ir 36 cm ilgio). Tešlą inde paskirstykite tolygiai.

    Kriaušes nulupkite ir perpjaukite pusiau. Išpjaustykite šerdis. Kriaušių puseles skardoje išdėliokite linija, kad kas antra puselė būtų nukreipta į kitą pusę. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis.

    Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30–35 minutes. Palikite atvėsti. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;