Kriaušių pyragas
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis. Šviežią rozmariną supjaustykite ir suberkite į tešlą.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą stačiakampį kepimo indą (maždaug 13 cm pločio ir 36 cm ilgio). Tešlą inde paskirstykite tolygiai.
Kriaušes nulupkite ir perpjaukite pusiau. Išpjaustykite šerdis. Kriaušių puseles skardoje išdėliokite linija, kad kas antra puselė būtų nukreipta į kitą pusę. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30–35 minutes. Palikite atvėsti. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Receptą sukūrė