Kriaušių pyragas su rozmarinais

Kriaušių pyragas su rozmarinu – puikus skonis ir jokio glitimo. Palepinkite savo skonio receptorius migdolų, rudojo cukraus, kardamono, citrinų, rozmarino, pistacijų ir kriaušių deriniu.

8 porcijos

maždaug 1 valanda

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Kriaušių pyragas
100 g sviesto
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 kiaušiniai
200 g migdolų miltų
5 g kepimo miltelių
3 g kardamono
1/2 citrinos žievelės, pageidautina ekologiškos
10 ml citrinų sulčių
2–3 g šviežių arba džiovintų rozmarinų
2–3 kriaušės
30 g pistacijų

Gaminimo eiga

Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.

Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis. Šviežią rozmariną supjaustykite ir suberkite į tešlą.

Tešlą supilkite į riebalais išteptą stačiakampį kepimo indą (maždaug 13 cm pločio ir 36 cm ilgio). Tešlą inde paskirstykite tolygiai.

Kriaušes nulupkite ir perpjaukite pusiau. Išpjaustykite šerdis. Kriaušių puseles skardoje išdėliokite linija, kad kas antra puselė būtų nukreipta į kitą pusę. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30–35 minutes. Palikite atvėsti. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.