Kriaušių pyragas su ledais ir romu

8–10 porcijų
Kriaušių pyragas su ledais ir romu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Ledams
4 kiaušinių trynių
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 ml romo
100 ml razinų
100 ml smulkintų riešutų

Padažui
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 ml romo

Pyragui
300 g migdolų pastos
150 g sviesto arba margarino
2 kiaušinių
75 g miltų
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
4–5 kriaušių

Papuošimui
Cukraus miltelių

Suplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Užvirkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Kiaušinių trynių ir cukraus mišinį supilkite į šilto pieno mišinį ir išplakite. Nukoškite per smulkų koštuvą. Suberkite razinas ir riešutus, supilkite romą. Tada dėkite masę į ledų gaminimo prietaisą arba palikite šaldiklyje bent 5 valandas. Retkarčiais pamaišykite.

Sumaišykite sirupą ir romą ir leiskite pastovėti prieš patiekdami.

Sutarkuokite migdolų pastą ir sumaišykite su sviestu (margarinu). Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir vanilinį cukrų ir maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Nulupkite, susmulkinkite kriaušes ir sudėkite į suplaktą masę. Masę supilkite į didelę riebalais išteptą kepimo skardą arba 8–10 atskirų riebalais išteptų skardelių. Mažus pyragaičius kepkite orkaitės viduryje 200 °C apie 20 min. Didelį pyragą – apie 35 minutes. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite šiltą arba šaltą su ledais su romu bei padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker