Sudedamosios dalys
Ledams
4 kiaušinių trynių
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 ml romo
100 ml razinų
100 ml smulkintų riešutų
Padažui
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 ml romo
Pyragui
300 g migdolų pastos
150 g sviesto arba margarino
2 kiaušinių
75 g miltų
20 g vanilinio cukraus
4–5 kriaušių
Papuošimui
Cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Suplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Užvirkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Kiaušinių trynių ir cukraus mišinį supilkite į šilto pieno mišinį ir išplakite. Nukoškite per smulkų koštuvą. Suberkite razinas ir riešutus, supilkite romą. Tada dėkite masę į ledų gaminimo prietaisą arba palikite šaldiklyje bent 5 valandas. Retkarčiais pamaišykite.
Sumaišykite sirupą ir romą ir leiskite pastovėti prieš patiekdami.
Sutarkuokite migdolų pastą ir sumaišykite su sviestu (margarinu). Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir vanilinį cukrų ir maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Nulupkite, susmulkinkite kriaušes ir sudėkite į suplaktą masę. Masę supilkite į didelę riebalais išteptą kepimo skardą arba 8–10 atskirų riebalais išteptų skardelių. Mažus pyragaičius kepkite orkaitės viduryje 200 °C apie 20 min. Didelį pyragą – apie 35 minutes. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite šiltą arba šaltą su ledais su romu bei padažu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.