Sudedamosios dalys
Ledams
4 kiaušinių trynių
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 ml romo
100 ml razinų
100 ml smulkintų riešutų
Padažui
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 ml romo
Pyragui
300 g migdolų pastos
150 g sviesto arba margarino
2 kiaušinių
75 g miltų
20 g vanilinio cukraus
4–5 kriaušių
Papuošimui
Cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Suplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Užvirkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Kiaušinių trynių ir cukraus mišinį supilkite į šilto pieno mišinį ir išplakite. Nukoškite per smulkų koštuvą. Suberkite razinas ir riešutus, supilkite romą. Tada dėkite masę į ledų gaminimo prietaisą arba palikite šaldiklyje bent 5 valandas. Retkarčiais pamaišykite.
Sumaišykite sirupą ir romą ir leiskite pastovėti prieš patiekdami.
Sutarkuokite migdolų pastą ir sumaišykite su sviestu (margarinu). Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir vanilinį cukrų ir maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Nulupkite, susmulkinkite kriaušes ir sudėkite į suplaktą masę. Masę supilkite į didelę riebalais išteptą kepimo skardą arba 8–10 atskirų riebalais išteptų skardelių. Mažus pyragaičius kepkite orkaitės viduryje 200 °C apie 20 min. Didelį pyragą – apie 35 minutes. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite šiltą arba šaltą su ledais su romu bei padažu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!