Kriaušių ir mangų čatnis

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

1 mangas (apie 150 g)
Pusė raudonojo svogūno
Pusė aitriosios paprikos
Aliejaus
4 g šviežių tarkuotų imbierų
50 ml baltojo vyno acto
30 ml citrinų sulčių
100–150 ml vandens
2 kriaušės
75 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Paruošimo instrukcijos

Mangą nulupkite, išimkite kauliuką. Mangą ir raudonąjį svogūną supjaustykite gabalėliais. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kelias minutes viską pakepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Įmaišykite tarkuotą imbierą.

Supilkite baltąjį vyno actą, citrinų sultis ir vandenį. Maišydami virkite 10 minučių.

Kriaušes nulupkite, išimkite šerdis ir supjaustykite gabalėliais. Suberkite į čatnį kartu su cukrumi marmeladams. Maišydami virkite dar 20 minučių.

Nuimkite nuo ugnies. Čatnį supilkite į švarius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.