Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

6-8 porcijos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

400 ml vandens
300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
750 g kriaušių
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Žalios spalvos maistinių dažų (galite nenaudoti)

Padažui
200 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 g druskos
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g riešutų kremo

Papuošimui
Uogų

Paruošimo instrukcijos

Puode sumaišykite vandenį, cukrų bei citrinų sultis ir pavirinkite ant mažos ugnies maždaug 2 minutes. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį. Kriaušių puseles sudėkite į verdantį sirupą ir, pavirinę maždaug 15 minučių, palikite jas atvėsti sirupe. Sutrinkite kriaušes mikseriu arba pertrinkite per sietelį.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę, šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Palaukite, kol pieno mišinys pravės, taps tik šiltas, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Perkoškite per tankų sietelį. Sudėkite kriaušių tyrę, vanilinį cukrų ir įlašinkite pora lašų žalios spalvos maistinių dažų. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite.

Sumaišykite visus padažui skirtus produktus, išskyrus riešutų kremą, ir virinkite, kol masė sutirštės ir taps vienalytė. Į puodą sudėkite riešutų kremą ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite ledus į ledaines arba nedideles lėkšteles ir apšlakstykite padažu. Puoškite savo pasirinktomis uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.