Kreminės aviečių ir saldymedžio bandelės

Nepakartojamai gardžios kreminės bandelės su tampriu pagrindu, saldymedžio puta ir aviečių tyrele. Kombinacija, pradžiuginsianti jūsų skonio receptorius. Pamirkykite šokolade ir skanaukite!

maždaug 20–25

maždaug 2 valandos + 1 valanda

Įvertinimas (6 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių tyrė
150 g aviečių
75 g „Dansukker“ uogienių cukraus

Pagrindas
50 g „Dansukker“ rudojo cukraus
150 g migdolų pastos
10 g kiaušinio baltymo
2 g druskos 
„Dansukker“ cukraus pudros bandelių masei iškočioti

Įdaras
35 ml vandens
170 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
70 g gliukozės sirupo
100 g kiaušinių baltymų
5–10 g saldymedžio miltelių

Papuošimas
400 g baltojo šokolado 
Liofilizuotų aviečių

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo aviečių tyrės. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Puode sumaišykite aviečių tyrę su uogienių cukrumi. Virkite 4 minutes. Leiskite visiškai atvėsti. 

Sumaišykite rudąjį cukrų, migdolų pastą, druską ir kiaušinių baltymus iki vientisos masės. Palikite 15–20 minučių pastovėti šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Riebalams atsparų popierių pabarstykite cukraus pudra, iškočiokite maždaug 0,5 cm storio pyrago masę ir iš jos išpjaukite maždaug 4 cm skersmens apskritimus. Dėkite apskritimus ant kepimo skardos, išklotos riebalams atspariu popieriumi, ir kepkite apie 7 minutes. Palikite juos atvėsti ant kepimo skardos.

Sumaišykite vandenį, cukrų ir gliukozės sirupą puode sunkiu dugnu ir virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą.

Tuo tarpu iki purios masės išplakite kiaušinių baltymus su 1 šaukštu cukraus. Lėtai supilkite į kiaušinių baltymus karštą sirupą ir plakite toliau. Suberkite saldymedžio miltelius ir vėl plakite tešlą vidutiniu greičiu dar 6–8 minutes, kol ji taps lengva ir puri.

Konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu pripildykite morengų mišinio, o maišelį su mažu apvaliu siauru antgaliu – aviečių tyrelės. Užtepkite morengų mišinio ant bandelių taip, kad viršūnėlės būtų standžios. Atsargiai prileiskite į kreminių bandelių vidurį aviečių tyrelės. Palikite jas nudžiūti šaldytuve maždaug 30 minučių.

Virš karšto vandens vonelėje ištirpinkite du trečdalius šokolado. Išimkite dubenį iš karšto vandens ir įmaišykite likusį trečdalį šokolado. Bandelių viršūnėles pamirkykite šokolade ir apibarstykite liofilizuotomis avietėmis. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.