Konservuoti svogūnai

Konservuoti svogūnai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg nedidelių svogūnų
2 česnakų galvutės
5-6 čiobrelių šakelės
1 raudonoji aitrioji paprika
500 ml obuolių sidro
300 ml baltojo 12% acto
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 cinamono lazdelė
1 anyžius
10 baltųjų pipirų grūdelių
5 g druskos 

Svogūnus sudėkite į verdantį vandenį. Vandenį nupilkite. Nuplaukite svogūnus šaltu vandeniu ir nulupkite. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite česnakų galvutes. Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Į puodą supilkite sidrą, actą, cukrų ir prieskonius bei užvirinkite mišinį. Nugriebkite putas. Į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dėkite svogūnus, česnakus, čiobrelius ir aitriąją papriką. Ant viršaus užpilkite šiltą marinatą. Sandariai uždarykite. Prieš pateikiant laikykite savaitę šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker