Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

20 minučių
Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • Kukurūzų spragėsiai (kad padengtų prikaistuvio dugną)
  • 100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 130 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 1/2 šaukštelio maistinės sodos

Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.  Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.

Receptą sukūrė

Dansukker