Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

20 minučių

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

2 šaukštai kokosų aliejaus
Kukurūzų spragėsiai (kad padengtų prikaistuvio dugną)
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
130 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 šaukštelio maistinės sodos

Paruošimo instrukcijos

Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.  Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.