Klampusis aviečių pyragas

Apie 35 gabaliukai

Įvertinimas (4 st)

Sudedamosios dalys

250 g sviesto arba margarino
300 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
50 g kakavos miltelių
125 ml pieno
100 g miltų
10 g kepimo miltelių
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
500 g aviečių

Glajui
200 g sviesto arba margarino
300 g šokolado
175 g kakavos

Paruošimo instrukcijos

Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Suplakite kiaušinius ir cukrų „Farinas“. Supilkite pieną ir šokolado mišinį. Sumaišykite sausuosius produktus ir sudėkite į gautą masę. Supilkite į negilią kepimo skardą (30 x 40 cm), išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Užberkite aviečių. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 175 °C temperatūroje apie 15 minučių. Leiskite ataušti.

Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Maišydami suberkite kakavą. Ant pyrago užpilkite glajų. Jei norite, patiekite su truputį plakta grietinėle ir avietėmis.

Vietoj juodojo šokolado galima naudoti pieninį arba baltąjį šokoladą. Tokiu atveju vietoj cukraus „Farinas“ naudokite cukrų „Panevėžio Plius“.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.