Sudedamosios dalys
50 g mielių
50 g skysto margarino
3 dl pieno
1/2 dl „Dansukker” smulkaus cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 dl ruginių miltų
apie 7 dl kvietinių miltų
Aptepimui
kiaušinis
Papuošimui
2 ml sezamo sėklų
Paruošimo instrukcijos
Susmulkinkite mieles inde. Pašildykite pieną iki 30° C ir užpilkite juo mieles. Maišykite tol, kol mielės ištirps.
Sudėkite cukrų, druską, margariną ir ruginius miltus. Tada po truputį įmaišykite kvietinius miltus tol, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Palikite kilti po rankšluosčiu 30 minučių.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. . Padalinkite į 12 vienodų gabaliukų, kuriuos suvyniokite bandelių forma. Kiekvienos bandelės vidury padarykite skylę. Apie skylę apkarpykite bandeles kaip kasas. Pakildinkite dar 30 minučių. Pašaukite į 225° C orkaitę.
Aptepkite bandelių vainikėlius išplaktu kiaušiniu. Apibarstykite sezamo sėklomis. Kiaušinius virkite 1 minutę. Tada įdėkite kiaušinius į bandelės skylę. Kiaušinių lizdelius orkaitės viduryje dar kepkite apie 12 minučių.
Patiekiama kaip duona.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.