Sudedamosios dalys
50 g mielių
50 g skysto margarino
3 dl pieno
1/2 dl „Dansukker” smulkaus cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 dl ruginių miltų
apie 7 dl kvietinių miltų
Aptepimui
kiaušinis
Papuošimui
2 ml sezamo sėklų
Paruošimo instrukcijos
Susmulkinkite mieles inde. Pašildykite pieną iki 30° C ir užpilkite juo mieles. Maišykite tol, kol mielės ištirps.
Sudėkite cukrų, druską, margariną ir ruginius miltus. Tada po truputį įmaišykite kvietinius miltus tol, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Palikite kilti po rankšluosčiu 30 minučių.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. . Padalinkite į 12 vienodų gabaliukų, kuriuos suvyniokite bandelių forma. Kiekvienos bandelės vidury padarykite skylę. Apie skylę apkarpykite bandeles kaip kasas. Pakildinkite dar 30 minučių. Pašaukite į 225° C orkaitę.
Aptepkite bandelių vainikėlius išplaktu kiaušiniu. Apibarstykite sezamo sėklomis. Kiaušinius virkite 1 minutę. Tada įdėkite kiaušinius į bandelės skylę. Kiaušinių lizdelius orkaitės viduryje dar kepkite apie 12 minučių.
Patiekiama kaip duona.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.