Keptos spurgytės

Keptos spurgytės

35–40 vnt. maždaug 2 val.
Keptos spurgytės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 150 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 3 kiaušiniai
  • 50 ml grietinėlės
  • 7 ml konjako (nebūtina)
  • 7,5 g kepimo miltelių
  • maždaug 480 g miltų
  • 1/2 citrinos (ekologiškos) žievelė

Jūsų pasirinkti prieskoniai

  • 2 g kardamono

Kepimui

  • Kokosų aliejaus
  • „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

1. Sviestą sumaišykite su sirupu, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps visiškai lygi. Įmaišykite grietinėlę, galite įpilti ir konjako.

2. Suberkite kepimo miltelius ir beveik visus miltus. Maišykite, kol neliks gumulėlių, prireikus įberkite dar miltų. Tešla turi būti skystoka. Šaldytuve ji sutirštės. Suberkite citrinos žievelę, galite įberti ir kardamono.

3. Tešlą maždaug 1 val. palaikykite šaldytuve. Tada ją iškočiokite ant kepimo popieriaus, pabarstyto trupučiu miltų. Naudojant kepimo popierių reikia mažiau miltų, tad kepiniai bus trapesni.

4. Iškočiotą tešlą supjaustykite maždaug 7 cm ilgio ir 2 cm pločio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį per vidurį įpjaukite ir vieną kepinio galą perkiškite per skylutę.

5. Kepkite kokosų aliejuje maždaug 180 °C temperatūroje po 2 minutes iš abiejų pusių. Kepinius sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius, tada iš abiejų pusių pabarstykite cukrumi.

Receptą sukūrė

Dansukker

;