Karštas šokoladas

Daugelis iš mūsų turi puikius prisiminimus apie karštą šokoladą. Šokoladu gera mėgautis tiek kelionėje, tiek sofoje priešais traškančią ugnį. Štai keletas patarimų, kaip pagardinti karštą šokoladą.

2 puodeliai

25 min.

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

100 g juodojo šokolado
400 ml pieno
200 ml grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Pagardai (pagal skonį)
2 šaukšteliai malto cinamono + 1/2 smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos
200 g aviečių

Papuošimui (pagal skonį)
Plaktos grietinėlės
Zefyriukų
Šokoladinių saldainiukų
„Dansukker“ šviesiojo sirupo
Malto kardamono, cinamono arba kakavos

Paruošimo instrukcijos

Smulkiai sukapokite šokoladą. Prikaistuvyje užkaiskite pieną, grietinėlę, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų.

Suberkite šokoladą ir pasirinktus pagardus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir plakite šluotele, kol šokoladas ištirps.

Išpilstykite šokolado gėrimą į du puodelius. Papuoškite pasirinktais pagardais.

Patarimas
Nerafinuoto cukranendrių cukraus žiupsnelis dar labiau išryškins gėrimo skonį!

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.