Kardamono pyragas su romu paskanintomis kriaušėmis

Nuostabus desertas su truputėliu papildomo skonio. Paruoškite iš anksto ir sudėkite prieš pat patiekdami.

6 poricijos

apie 2 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Kardamono pyragas
2 kiaušiniai
110 g "Dansukker" farino cukraus
150 g paprastų miltų
5 g kepimo miltelių
2 g druskos
3 g malto kardamono
6 g malto cinamono
75 ml rapsų aliejaus
75 ml pieno 

Romu paskanintos kriaušės
6 nedidelės kriaušės
200 ml vandens
100 ml tamsaus romo
45 g "Dansukker tamsaus" Muscovado cukraus
1 cinamono lazdelė

Glazūra
30 g "Dansukker" cukraus pudros
75 g kreminio sūrio
3 g vanilinio cukraus
Pienas
Aliejus skardoms kepti
Cinamonas papuošimui

Gaminimo eiga

Nulupkite kriaušes ir palikite kotelius. Kriaušes ir likusius ingredientus sudėkite į puodą, uždenkite ir palikite troškintis, kol suminkštės (tai užtruks apie 30 min.). Leiskite kriaušėms atvėsti sirupe.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą. Ištepkite 6 suflė formeles (arba dideles keksiukų formeles) aliejumi.

Išplakite kiaušinius ir muskovado cukrų, kad gautųsi kreminis, purus mišinys.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Sudėkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Galiausiai įmaišykite aliejų ir pieną, kad gautųsi vientisa tešla.

Tešla pripildykite skardas iki dviejų trečdalių. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių. Prieš išimdami pyragėlius iš skardų, palikite juos šiek tiek atvėsti.

Patiekimas
Pyrago paviršiuje išpjaukite tokio pat pločio skylę, kaip ir kriaušė. Į duobutę įdėkite kriaušę ir įsitikinkite, kad ji tvirtai laikosi. Suplakite visus glajui skirtus ingredientus, išskyrus pieną. Po truputį įmaišykite pieną, kol glajus taps reikiamos konsistencijos. Jis turi būti skystas, bet kreminis. Šaukštu glazūros aptepkite kriaušę ir pabarstykite cinamonu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kreminis citrinų pyragas

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

Žiemos iškyla

Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose. Padarykite pertrauką ir pasišildykite gardžia sriuba ar gėrimu, pasilepinkite prie kavos ar sulčių tinkančiu užkandžiu.