Kardamono pyragas su romu paskanintomis kriaušėmis

Nuostabus desertas su truputėliu papildomo skonio. Paruoškite iš anksto ir sudėkite prieš pat patiekdami.

6 poricijos

apie 2 val.

Įvertinimas (20 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Kardamono pyragas
2 kiaušiniai
110 g "Dansukker" farino cukraus
150 g paprastų miltų
5 g kepimo miltelių
2 g druskos
3 g malto kardamono
6 g malto cinamono
75 ml rapsų aliejaus
75 ml pieno 

Romu paskanintos kriaušės
6 nedidelės kriaušės
200 ml vandens
100 ml tamsaus romo
45 g "Dansukker tamsaus" Muscovado cukraus
1 cinamono lazdelė

Glazūra
30 g "Dansukker" cukraus pudros
75 g kreminio sūrio
3 g vanilinio cukraus
Pienas
Aliejus skardoms kepti
Cinamonas papuošimui

Gaminimo eiga

Nulupkite kriaušes ir palikite kotelius. Kriaušes ir likusius ingredientus sudėkite į puodą, uždenkite ir palikite troškintis, kol suminkštės (tai užtruks apie 30 min.). Leiskite kriaušėms atvėsti sirupe.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą. Ištepkite 6 suflė formeles (arba dideles keksiukų formeles) aliejumi.

Išplakite kiaušinius ir muskovado cukrų, kad gautųsi kreminis, purus mišinys.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Sudėkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Galiausiai įmaišykite aliejų ir pieną, kad gautųsi vientisa tešla.

Tešla pripildykite skardas iki dviejų trečdalių. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių. Prieš išimdami pyragėlius iš skardų, palikite juos šiek tiek atvėsti.

Patiekimas
Pyrago paviršiuje išpjaukite tokio pat pločio skylę, kaip ir kriaušė. Į duobutę įdėkite kriaušę ir įsitikinkite, kad ji tvirtai laikosi. Suplakite visus glajui skirtus ingredientus, išskyrus pieną. Po truputį įmaišykite pieną, kol glajus taps reikiamos konsistencijos. Jis turi būti skystas, bet kreminis. Šaukštu glazūros aptepkite kriaušę ir pabarstykite cinamonu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių. 

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!