Sudedamosios dalys
75 g lydyto sviesto
3 šaukšteliai cinamono
600 g maskarponės / Filadelfijos sūrio
270 ml „Dansukker” šviesiojo sirupo
4 šaukšteliai vanilinio cukraus
tarkuota pusės citrinos žievelė
4 dideli kiaušiniai
150 ml grietinėlės
Karamelinis padažas
500 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
100ml vandens
100 ml 35% riebumo grietinėlės
50 g sviesto
Paruošimo instrukcijos
Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, vandenį ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius druskos.
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, šviesųjį sirupą ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?


Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai
Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.


Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.