Karamelinis padažas

1 stiklainiukas 20 min.
Pagaminti karamelinį padažą yra labai paprasta ir lengva. Į savo karamelinį padažą pridėkite įvairių priedų, pavyzdžiui, turkiškų pipirų ar švediško „Polkagris" saldainio lazdelę. Dera su ledais, pyragais arba gali būti patiektas kaip desertas.
Karamelinis padažas
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 30 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės

Pagardai (pagal skonį)

  • 50 g saldymedžio (smulkinto)
  • 50 g mėtinių ledinukų (traiškytų)

Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir sviestą. Pavirkite apie 2 min., kol masė pradės karamelizuotis arba tirštėti.

Pamažu, saugodami, kad nesitaškytų, supilkite grietinėlę ir pridėkite norimų pagardų.
Pavirkite dar maždaug 4 min. Išpilstykite į stiklainiukus.

Receptą sukūrė

Dansukker