Karamelinis padažas

Pagaminti karamelinį padažą yra labai paprasta ir lengva. Į savo karamelinį padažą pridėkite įvairių priedų, pavyzdžiui, turkiškų pipirų ar švediško „Polkagris" saldainio lazdelę. Dera su ledais, pyragais arba gali būti patiektas kaip desertas.

1 stiklainiukas

20 min.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

190 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g sviesto
200 ml grietinėlės

Pagardai (pagal skonį)
50 g saldymedžio (smulkinto)
50 g mėtinių ledinukų (traiškytų)

Paruošimo instrukcijos

Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir sviestą. Pavirkite apie 2 min., kol masė pradės karamelizuotis arba tirštėti.

Pamažu, saugodami, kad nesitaškytų, supilkite grietinėlę ir pridėkite norimų pagardų.
Pavirkite dar maždaug 4 min. Išpilstykite į stiklainiukus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.