Karameliniai saldainiai

Karameliniai saldainiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

200 ml grietinėlės
280 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
270 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 valgomieji šaukštai sviesto arba margarino
0,5 arbatinio šaukštelio acto

Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais. Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.

Receptą sukūrė

Dansukker