Karamelės su saldymedžiu

Sodraus skonio karamelės. Auksaspalvis sirupas ir cukranendrių cukrus nuostabiai išryškina saldymedžio šaknies skonį.

Maždaug 40 vnt.

apie 30 minučių + 2-3 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (5 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g pieninio šokolado
300 ml plakamosios grietinėlės 
280 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo 
100 g sviesto
15 g saldymedžių šaknų miltelių

Papuošimas
druskos dribsnių

Paruošimo instrukcijos

Šokoladą sukapokite.

Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę, cukrų ir sirupą. Vis pamaišydami virkite, kol pasieks 123 °C temperatūrą.

Įmaišykite šokoladą, sviestą ir saldymedžių šaknų miltelius. Maišykite, kol neliks gumulėlių. Mišinį supilkite į 18 cm pločio ir 25 cm ilgio kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.

Pabarstykite druskos dribsniais ir padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms. Supjaustykite gabaliukais. Laikykite šaldytuve.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.