Karamelės su saldymedžiu

Sodraus skonio karamelės. Auksaspalvis sirupas ir cukranendrių cukrus nuostabiai išryškina saldymedžio šaknies skonį.

Maždaug 40 vnt.

apie 30 minučių + 2-3 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g pieninio šokolado
300 ml plakamosios grietinėlės 
280 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo 
100 g sviesto
15 g saldymedžių šaknų miltelių

Papuošimas
druskos dribsnių

Paruošimo instrukcijos

Šokoladą sukapokite.

Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę, cukrų ir sirupą. Vis pamaišydami virkite, kol pasieks 123 °C temperatūrą.

Įmaišykite šokoladą, sviestą ir saldymedžių šaknų miltelius. Maišykite, kol neliks gumulėlių. Mišinį supilkite į 18 cm pločio ir 25 cm ilgio kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.

Pabarstykite druskos dribsniais ir padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms. Supjaustykite gabaliukais. Laikykite šaldytuve.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.