Kalėdų žvaigždė

Drėgna Kalėdų žvaigždė iš kvietinės tešlos su juodojo šokolado, apelsinų, cukranendrių cukraus ir cinamono įdaru. Smagu gaminti, gardu valgyti.

15–20 gabalėlių

maždaug 2 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
25 g mielių
150 ml pieno (kambario temperatūros)
150 ml natūralaus jogurto (3 % riebumo)
100 g sviesto (kambario temperatūros) 
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
6 g malto kardamono
1 kiaušinis
480–540 g miltų
2 g druskos

Įdaras
80 g juodojo šokolado
125 g sviesto (kambario temperatūros) 
70 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
9 g malto cinamono
1 apelsino žievelė
45 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
3 g kukurūzų krakmolo

Glajus
1 kiaušinis + vandens + 1 žiupsnelis druskos
„Dansukker“ cukraus miltelių

Paruošimo instrukcijos

Dubenyje sutrupinkite mieles, supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps.

Sudėkite jogurtą ir sviestą. Supilkite sirupą, įmuškite kiaušinį, suberkite kardamoną. Išmaišykite. Suberkite beveik visus miltus ir minkykite, kol tešla taps lygi ir ims žvilgėti. Suberkite druską. Prireikus įberkite dar miltų. Minkykite, kol nebelips prie dubens šonų.

Uždenkite rankšluostėliu ir palikite 20–30 minučių.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Susmulkintą šokoladą ir likusius produktus sudėkite į maisto smulkintuvą.

Išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalykite tešlą į keturias dalis. Visas dalis iškočiokite į maždaug 25 cm skersmens vienodus apskritimus. Visus juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pirmą apskritimą patepkite įdaru. Jo turi pakakti ir kitiems apskritimams bei tešlai. Ant įdaro dėkite antrą apskritimą ir vėl tepkite įdaro sluoksnį. Tęskite, kol galiausiai uždėto paskutinio apskritimo įdaru nebetepkite.

Maždaug per 2 cm nuo centro įpjaukite 16 griovelių. Juosteles susukite ir suporuokite po dvi suspausdami galiukus kartu. Iš likusios tešlos suformuokite bandeles.

Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 45 minutėms, kad iškiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 225 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).

Žvaigždę ištepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus milteliais. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 15–20 minučių. Padėkite ant grotelių atvėsti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.