Kalėdų eglutės keksiukai

Nuostabaus skonio ir drėgni šokoladiniai keksiukai su mėtų glaistu. Tokios dailios išvaizdos kaip ir skonio.

apie 15 vnt.

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Keksiukai
100 g sviesto
100 ml pieno
120 g paprastų miltų
20 g kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
35 g susmulkinto tamsaus arba šviesaus šokolado
3 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ Panevėžio+ cukraus

Glaistui
75 g kambario temperatūros sviesto
300 g „Dansukker“ cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g kreminio sūrio
žalios spalvos maistinių dažų
bei kelis lašus pipirmėčių aliejaus

Dekoracijoms
pabarstukų

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitės viršų ir apačią iki 175°C.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite pieną. Palikite pastovėti.

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir susmulkintą šokoladą.

Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Lėtai sumaišykite miltų mišinį ir po to supilkite sviesto ir pieno mišinį. Išplakite iki vientisos tešlos.

Keksiukų formeles pripildykite 2/3 tešlos ir kepkite orkaitės centre apie 20 min. Leiskite visiškai atvėsti kambario temperatūroje.

Sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų išplakite iki kreminės masės. Įmaišykite kreminį sūrį ir įlašinkite kelis lašus maistinių dažų ir pipirmėčių aliejaus pagal skonį. Pripildykite glaisto maišelį glaistu. Laikykite šaldytuve ir prieš patiekdami papuoškite keksiukus paruoštu glaistu.

Papuoškite pabarstukais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.