Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

2 vainikai

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

50 g mielių
300 ml pieno
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
480–600 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto

Įdaras
200 g kambario temperatūros sviesto
100 g kapoto šokolado
100 g smulkiai kapotų lazdynų riešutų
45 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kardamonų
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio jūros druskos

Glajui: lengvai plakto kiaušinio
Puošti: „Dansukker“ perlinio cukraus arba cukranendrių cukraus „Demerara“

Gaminimo eiga

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.

Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.