Sudedamosios dalys
50 g mielių
300 ml pieno
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
480–600 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto
Įdaras
200 g kambario temperatūros sviesto
100 g kapoto šokolado
100 g smulkiai kapotų lazdynų riešutų
45 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kardamonų
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio jūros druskos
Glajui: lengvai plakto kiaušinio
Puošti: „Dansukker“ perlinio cukraus arba cukranendrių cukraus „Demerara“
Gaminimo eiga
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.
Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!