Kalėdinis šokoladinis pyragas

Kalėdinis šokoladinis pyragas

6 gabalėliai maždaug 1 val
Kalėdinis šokoladinis pyragas – paprastas, gardus ir dailus desertas. Gardųjį šokoladinį pyragą galite papuošti mėtiniais ledinukais, grietinėle ir pabarstukais.
Kalėdinis šokoladinis pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 150 g sviesto
  • 75 g juodojo arba pieninio šokolado
  • 280 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
  • 3 kiaušiniai
  • 135 g miltų
  • 25 g kakavos miltelių
  • 2 žiupsneliai druskos

Papuošimas

  • mėtiniai ledinukai
  • glajus
  • plakamoji grietinėlė
  • pabarstukai

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.

Riebalais ištepkite pailgą (maždaug 36 cm ilgio ir 13 cm pločio) kepimo formą.

Ištirpinkite sviestą. Tada sudėkite sukapotą šokoladą. Maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite šaukštu. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir druską. Įmaišykite į šokolado masę. Viską supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 10–12 minučių. Palikite visiškai atvėsti.

Pyragą supjaustykite trikampiais, primenančiais kalėdines eglutes. Kiekvieną eglutę papuoškite mėtiniais ledinukais, glajumi, grietinėle ir pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

;