Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

50 g sviesto arba margarino
200 ml pieno
25 g mielių
75 ml „Dansukker“ cukraus PANEVĖŽIO PLIUS
1 ml druskos
1 šaukštelis trinto kardamono
apie 500 ml miltų

Įdarui
50 g migdolų miltų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
75 g sviesto arba margarino
1/4–1/2 g šafranų arba sutarkuotos ekologiško apelsino žievelės

Papuošimui
1 kiaušinis
1–2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus DEMERARA

Ištirpinkite sviestą arba margariną. Supilkite pieną ir pakaitinkite iki maždaug 37 °C. Į dubenį sutrupinkite mieles, įdėkite cukraus, druskos ir kardamono. Vis įmaišykite miltų, kol tešla nebelips prie dubens šonų. Uždenkite tešlą ir palikite vienai valandai.
Sumaišykite visas įdaro sudedamąsias dalis.

Ant miltais pabarstyto darbo stalo iškočiokite tešlą, kol ji bus maždaug 50 cm ilgio ir 25 cm pločio. Ant tešlos paskirstykite įdarą. Suvyniokite, suformuokite spiralę ir įdėkite į 24 cm skersmens riebalais išteptą kepimo formą nuimamais kraštais. Uždenkite tešlą ir palikite vienai valandai.

Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje.

Receptą sukūrė

Dansukker

;