Kalėdinis pyragas

Įvertinimas (4 vnt)

Sudedamosios dalys

50 g sviesto arba margarino
200 ml pieno
25 g mielių
75 ml „Dansukker“ cukraus PANEVĖŽIO PLIUS
1 ml druskos
1 šaukštelis trinto kardamono
apie 500 ml miltų

Įdarui
50 g migdolų miltų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
75 g sviesto arba margarino
1/4–1/2 g šafranų arba sutarkuotos ekologiško apelsino žievelės

Papuošimui
1 kiaušinis
1–2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus DEMERARA

Gaminimo eiga

Ištirpinkite sviestą arba margariną. Supilkite pieną ir pakaitinkite iki maždaug 37 °C. Į dubenį sutrupinkite mieles, įdėkite cukraus, druskos ir kardamono. Vis įmaišykite miltų, kol tešla nebelips prie dubens šonų. Uždenkite tešlą ir palikite vienai valandai.
Sumaišykite visas įdaro sudedamąsias dalis.

Ant miltais pabarstyto darbo stalo iškočiokite tešlą, kol ji bus maždaug 50 cm ilgio ir 25 cm pločio. Ant tešlos paskirstykite įdarą. Suvyniokite, suformuokite spiralę ir įdėkite į 24 cm skersmens riebalais išteptą kepimo formą nuimamais kraštais. Uždenkite tešlą ir palikite vienai valandai.

Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!