Kalėdinis pyragas

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

50 g sviesto arba margarino
200 ml pieno
25 g mielių
75 ml „Dansukker“ cukraus PANEVĖŽIO PLIUS
1 ml druskos
1 šaukštelis trinto kardamono
apie 500 ml miltų

Įdarui
50 g migdolų miltų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
75 g sviesto arba margarino
1/4–1/2 g šafranų arba sutarkuotos ekologiško apelsino žievelės

Papuošimui
1 kiaušinis
1–2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus DEMERARA

Paruošimo instrukcijos

Ištirpinkite sviestą arba margariną. Supilkite pieną ir pakaitinkite iki maždaug 37 °C. Į dubenį sutrupinkite mieles, įdėkite cukraus, druskos ir kardamono. Vis įmaišykite miltų, kol tešla nebelips prie dubens šonų. Uždenkite tešlą ir palikite vienai valandai.
Sumaišykite visas įdaro sudedamąsias dalis.

Ant miltais pabarstyto darbo stalo iškočiokite tešlą, kol ji bus maždaug 50 cm ilgio ir 25 cm pločio. Ant tešlos paskirstykite įdarą. Suvyniokite, suformuokite spiralę ir įdėkite į 24 cm skersmens riebalais išteptą kepimo formą nuimamais kraštais. Uždenkite tešlą ir palikite vienai valandai.

Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.