Kalėdiniai pyragėliai

Kalėdiniai pyragėliai

Maždaug 35 vienetai
Kalėdiniai pyragėliai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

240 g kvietinių miltų
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
200 g atšildyto sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Morenginis mišinys
2 kiaušinių baltymai
65 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
10 g imbierinių meduolių prieskonių 

Dubenyje sumaišykite miltus su cukraus milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytus riebalus ir šakute išmaišykite iki duonos trupinių dydžio. Į tešlą įmaišykite kiaušinio trynį. Tešlą dėkite į šaldytuvą ir palikite mažiausiai 1/2 valandos. Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite cukrų ir prieskonius.

Iškočiokite tešlą, suformuodami maždaug 50 x 30 cm dydžio stačiakampį. Ant tešlos užtepkite morenginį mišinį. Suvyniokite tešlą, dėkite ją į šaldymo kamerą ir palikite maždaug 1/2 valandos, kad ritinėlis visiškai atšaltų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Supjaustykite tešlos ritinėlį 1/2 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

;