Sudedamosios dalys
50 g margarino
3 šaukštai pieno
75 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ arba cukranendrių cukraus „Demerara“
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas bulvių krakmolo
125 ml miltų
1 1/2 šaukštelio imbierinės tešlos prieskonių
Papuošimui
150 g natūralaus grietinėlės sūrio „Philadelphia“
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
3 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
šviežių braškių
Gaminimo eiga
Ištirpinkite margariną ir įpilkite pieno. Pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Kiaušinį lengvai paplakite su cukrumi. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, bulvių krakmolą ir prieskonius, tuomet pamažu pilkite į kiaušinio plakinį, kaitaliodami su pienu.
Jeigu tešlą per naktį palaikysite šaldytuve, jūsų keksiukai bus gražios smailios formos (įdarą dėkite tik prieš kepdami).
Šaukštu tešlą sudėkite į popierinius krepšelius kepimo skardoje arba į keksiukų kepimo indą. Kepkite apie 12 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 225 °C temperatūroje.
Kartu išplakite sūrį, cukraus miltelius ir citrinos sultis. Ant keksiukų išbarstykite cukraus miltelių žiedelius. Pašalinkite braškių kotelius ir ant kiekvieno keksiuko uždėkite po braškę. Braškes pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.