Sudedamosios dalys
50 g margarino
3 šaukštai pieno
75 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ arba cukranendrių cukraus „Demerara“
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas bulvių krakmolo
125 ml miltų
1 1/2 šaukštelio imbierinės tešlos prieskonių
Papuošimui
150 g natūralaus grietinėlės sūrio „Philadelphia“
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
3 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
šviežių braškių
Paruošimo instrukcijos
Ištirpinkite margariną ir įpilkite pieno. Pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Kiaušinį lengvai paplakite su cukrumi. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, bulvių krakmolą ir prieskonius, tuomet pamažu pilkite į kiaušinio plakinį, kaitaliodami su pienu.
Jeigu tešlą per naktį palaikysite šaldytuve, jūsų keksiukai bus gražios smailios formos (įdarą dėkite tik prieš kepdami).
Šaukštu tešlą sudėkite į popierinius krepšelius kepimo skardoje arba į keksiukų kepimo indą. Kepkite apie 12 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 225 °C temperatūroje.
Kartu išplakite sūrį, cukraus miltelius ir citrinos sultis. Ant keksiukų išbarstykite cukraus miltelių žiedelius. Pašalinkite braškių kotelius ir ant kiekvieno keksiuko uždėkite po braškę. Braškes pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.