Kalėdinė pavlovos eglutė

Kalėdinė pavlovos eglutė

Maždaug 8 vnt. maždaug 2,5 val.
Kalėdinė pavlovos eglutė
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pavlova

    • 4 kiaušinių baltymai
    • 210 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 5 g vanilinio cukraus
    • 8 g kukurūzų miltų
    • 5 ml obuolių sidro acto

    Irisinis padažas su bruknėmis

    • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 100 ml riebios grietinėlės
    • 75 g bruknių

    Papuošimas

    • Plakamosios grietinėlės
    • Bruknių
    • Rozmarino šakelių

    1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite actą.

    2. Ant kepimo formoje iškloto popieriaus nubraižykite penkis skirtingų dydžių apskritimus (pvz., 14, 12, 10, 9 ir 7 cm skersmens). Mažiausius apskritimus nubraižykite ant vieno lakšto, likusius du – ant kito. Ant kiekvieno lakšto užkrėskite tešlos ir ją tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 90 min., priklausomai nuo apskritimų dydžių. Mažesniąsias pavlovas išimkite 10–15 min. anksčiau negu didesniąsias. Jų vidus turėtų būti tąsus. Išjunkite orkaitę ir palikite abi skardas joje.

    3. Tuo tarpu paruoškite irisinį padažą su bruknėmis: prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų ir sirupą. Pavirkite apie 2 minutes, kol masė pradės karamelizuotis arba tirštėti.

    4. Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Suberkite bruknes ir išmaišykite. Palaukite, kol atvės, tada padėkite į šaldytuvą.

    5. Iš pavlovų suformuokite Kalėdų eglutę. Išplakite grietinėlę. Ant serviravimo lėkštės padėkite didžiausią pavlovą, užtepkite šiek tiek grietinėlės ir užpilkite irisinio padažo.

    6. Tada uždėkite antrą pagal dydį pavlovą, vėl užtepkite grietinėlės ir užpilkite padažo. Kai sudėsite visas pavlovas, viršuje esančią mažiausią papuoškite grietinėle. Pašlakstykite irisų padažu, dar papuoškite bruknėmis ir rozmarino šakelėmis. Tiekite nedelsdami.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;