Kalėdinė pavlovos eglutė

Maždaug 8 vnt.

maždaug 2,5 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pavlova
4 kiaušinių baltymai
210 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
8 g kukurūzų miltų
5 ml obuolių sidro acto

Irisinis padažas su bruknėmis
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml riebios grietinėlės
75 g bruknių

Papuošimas
Plakamosios grietinėlės
Bruknių
Rozmarino šakelių

Paruošimo instrukcijos

1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite actą.

2. Ant kepimo formoje iškloto popieriaus nubraižykite penkis skirtingų dydžių apskritimus (pvz., 14, 12, 10, 9 ir 7 cm skersmens). Mažiausius apskritimus nubraižykite ant vieno lakšto, likusius du – ant kito. Ant kiekvieno lakšto užkrėskite tešlos ir ją tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 90 min., priklausomai nuo apskritimų dydžių. Mažesniąsias pavlovas išimkite 10–15 min. anksčiau negu didesniąsias. Jų vidus turėtų būti tąsus. Išjunkite orkaitę ir palikite abi skardas joje.

3. Tuo tarpu paruoškite irisinį padažą su bruknėmis: prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų ir sirupą. Pavirkite apie 2 minutes, kol masė pradės karamelizuotis arba tirštėti.

4. Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Suberkite bruknes ir išmaišykite. Palaukite, kol atvės, tada padėkite į šaldytuvą.

5. Iš pavlovų suformuokite Kalėdų eglutę. Išplakite grietinėlę. Ant serviravimo lėkštės padėkite didžiausią pavlovą, užtepkite šiek tiek grietinėlės ir užpilkite irisinio padažo.

6. Tada uždėkite antrą pagal dydį pavlovą, vėl užtepkite grietinėlės ir užpilkite padažo. Kai sudėsite visas pavlovas, viršuje esančią mažiausią papuoškite grietinėle. Pašlakstykite irisų padažu, dar papuoškite bruknėmis ir rozmarino šakelėmis. Tiekite nedelsdami.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.