Sudedamosios dalys
Pavlova
4 kiaušinių baltymai
210 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
8 g kukurūzų miltų
5 ml obuolių sidro acto
Irisinis padažas su bruknėmis
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml riebios grietinėlės
75 g bruknių
Papuošimas
Plakamosios grietinėlės
Bruknių
Rozmarino šakelių
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite actą.
2. Ant kepimo formoje iškloto popieriaus nubraižykite penkis skirtingų dydžių apskritimus (pvz., 14, 12, 10, 9 ir 7 cm skersmens). Mažiausius apskritimus nubraižykite ant vieno lakšto, likusius du – ant kito. Ant kiekvieno lakšto užkrėskite tešlos ir ją tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 90 min., priklausomai nuo apskritimų dydžių. Mažesniąsias pavlovas išimkite 10–15 min. anksčiau negu didesniąsias. Jų vidus turėtų būti tąsus. Išjunkite orkaitę ir palikite abi skardas joje.
3. Tuo tarpu paruoškite irisinį padažą su bruknėmis: prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų ir sirupą. Pavirkite apie 2 minutes, kol masė pradės karamelizuotis arba tirštėti.
4. Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Suberkite bruknes ir išmaišykite. Palaukite, kol atvės, tada padėkite į šaldytuvą.
5. Iš pavlovų suformuokite Kalėdų eglutę. Išplakite grietinėlę. Ant serviravimo lėkštės padėkite didžiausią pavlovą, užtepkite šiek tiek grietinėlės ir užpilkite irisinio padažo.
6. Tada uždėkite antrą pagal dydį pavlovą, vėl užtepkite grietinėlės ir užpilkite padažo. Kai sudėsite visas pavlovas, viršuje esančią mažiausią papuoškite grietinėle. Pašlakstykite irisų padažu, dar papuoškite bruknėmis ir rozmarino šakelėmis. Tiekite nedelsdami.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
![Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fjam-jars-and-berries.jpg&width=640&format=webp)
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
![Uogienės ir sausainių ledai](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
![Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
![Gazuotas rabarbarų gėrimas](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel2.jpg&width=640&format=webp)
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
![Panakota](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Vasaros desertai
Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.
![Vaisiai ir uogos butelyje](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.