Sudedamosios dalys
75 g mielių
1000 ml vandens
100 ml aliejaus
15 ml karamelės dažų
15 g sėmenų
10 g druskos
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
100 ml obuolių sulčių
300 ml kefyro
15 ml maltų džiovintų apelsinų žievelių
2 g malto kardamono
5 g malto cinamono
75 g razinų (pasirinktinai)
360 g tamsių ryžių miltų
1100 g kvietinių miltų
Gaminimo eiga
Riebalais ištepkite dvi stačiakampio formos kepimo skardas (maždaug 2 l talpos). Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C. Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite karamelės dažus ir sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių. Įmaišykite druską, sirupą, obuolių sultis, kefyrą ir prieskonius. Suberkite razinas, ryžių miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo skardas ir uždenkite skardas virtuviniu rankšluosčiu. Palikite tešlą maždaug 40 minučių, kad pakiltų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 60 minučių. Palikite duoną kepimo skardoje keletui minučių, po to išverskite ją ant padėklo. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Pyragai vasaros progoms ir šventėms
Gaminkite gardžius pyragus šį vasaros sezoną įvairioms progoms. Galbūt trūksta idėjų, ar norisi išbandyti kažką naujo? Čia rasite pyragų receptų, kurie yra įkvėpti vasaros!
Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.